Barrera sobre la destitució de Pérez Pont: "No és qüestió del PP o de Vox"

Archivo - 146b48b42a1e81710c8029b731307d3f.jpg
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 20 noviembre 2023 18:41

   VALÈNCIA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident de la Generalitat i conseller de Cultura, Vicente Barrera, ha assenyalat que el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, continua en el seu lloc i que es debatrà sobre la seua continuïtat en el consell de demà. Segons el vicepresident, "no és qüestió del PP o de Vox". "Cadascun haurà de votar en conseqüència i en la seua responsabilitat", ha assenyalat.

   Així s'ha pronunciat Barrera aquest dilluns en ser preguntat sobre la possible destitució del també director del Centre del Carme. El conseller ha assenyalat que el seu cessament està en l'ordre del dia, però que no depèn únicament de la conselleria.

   "Ací no és qüestió del PP o de Vox, és qüestió que hi ha uns noms, unes persones, les diputacions també, els ajuntaments. Cadascun tindrà la seua opinió i cadascun haurà de valorar-ho", ha assenyalat.

   En la convocatòria de la reunió, firmada per Barrera, s'assenyalen com a punts de l'ordre del dia: "Deixar sense efecte la delegació de competències efectuada pel president del Consorci en el gerent de l'entitat"; "extinció del contracte i cessament del gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, amb efectes de l'endemà".

   Així mateix, s'arreplega "facultar al president del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana a realitzar les actuacions tendents a la tramitació del decret del Consell", i un últim apartat per a precs i preguntes, segons detalla el text de la convocatòria, avançat per eldiariocv.es i confirmat a Europa Press per fonts coneixedores.

   En aquesta reunió, els membres del Consell General hauran de pronunciar-se sobre les propostes. Entre els membres amb vot figuren la persona de la Conselleria amb competències en Museus, els representants de Cultura de les tres diputacions, els regidors de Cultura i un integrant del Consell Valencià de Cultura. Pérez Pont està convocat a la reunió, però no té vot.

   Fonts de l'entorn de l'encara director de la institució cultural han assenyalat a Europa Press que aquest declina fer declaracions, ja que "el seu treball parla per ell".

   En aquest sentit, el consorci va elaborar recentment un balanç de gestió que comprèn els anys 2016-2022 i que arreplega, entre altres xifres, un total de 558 exposicions programades, 6.039 activitats organitzades o 417 projectes educatius seleccionats.

   D'altra banda, i després que Culturplaza avançara aquest dissabte que el relleu de Pérez Pont estava sobre la taula, s'ha convocat una concentració aquest dimarts a les 17.00 hores enfront del CCCC sota el lema 'No al cessament de José Luis Pérez Pont. Per un CCCC obert, inclusiu i transformador'.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià