Barrera insisteix que no es va cessar Pérez Pont "per ideologia", sinó per "informes gravíssims" de la seua gestió

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport de València, Vicente Barrera
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: jueves, 30 noviembre 2023 13:17

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha insistit en el fet que el cessament de l'exgerent del Consorci de Museus i del Centre del Carme (CCCC) no s'ha escomès "per motius ideològics", sinó "perquè hi ha informes gravíssims de la Intervenció General (de la Generalitat) i de la Sindicatura de Comptes" que segons ha dit l'anterior govern del Botànic "coneixia perfectament" i va fer cas omís.

   Barrera (Vox) ha respost així les crítiques de Compromís en la sessió de control del ple de Les Corts pel cessament de Pérez Pont. La diputada Verònica Ruiz ha defès el seu paper al capdavant del CCCC després de guanyar un concurs públic, a més de criticar altres canvis de responsables de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) per part del departament que dirigeix Barrera.

   Després d'afirmar que l'oposició no entén "el joc de la democràcia", el conseller ha recordat que el Botànic va escometre canvis en el Consorci de Museus quan va arribar al Consell fa huit anys.

   "Nosaltres no hem canviat (el gerent del Consorci de Museus) per motius ideològics, al contrari que vostés. L'hem canviat perquè hi ha informes gravíssims que vostés coneixien perfectament i que es van saltar. La pregunta no és per què l'hem canviat, la pregunta és per què coneixien eixos informes i no van fer res", ha replicat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià