Bravo reclama fiscals especialitzats i places de magistrats per als jutjats de Violència sobre la Dona

Comissió Mixta de Cooperació i Coordinació entre la Fiscalia de la Comunitat Valenciana i la Generalitat
GVA
Publicado: martes, 31 enero 2023 14:38

   La consellera assegura que l'agrupació ha tingut un seguiment "positiu" en el seu primer mes de funcionament

   VALÈNCIA, 31 Ene. (EUROPA PRESS) -

   La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha reclamat fiscals especialitzats i places de magistrats i magistrades per als jutjats de Violència sobre la Dona perquè, al seu juí, "és essencial que aquests llocs estiguen coberts per professionals especialitzats i amb experiència".

   La titular de Justícia del Consell ha realitzat aquesta petició en el transcurs de la reunió de la Comissió Mixta de Cooperació i Coordinació entre la Fiscalia de la Comunitat Valenciana i la Generalitat en la qual també ha avançat que, per a aquest 2023, sol·licitarà al Ministeri de Justícia la creació de nous jutjats penals exclusius de Violència sobre la Dona: dos a València i un a Alacant, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

   A més, també reclamarà l'engegada d'un sistema de guàrdies en aquest últim partit judicial per a aquests assumptes que, fins ara, els ha d'assumir un jutjat d'instrucció.

SEGUIMENT "POSITIU"

   Gabriela Bravo ha subratllat que l'agrupació de jutjats de Violència sobre la Dona té com a objectiu "evitar aquest tipus de disfuncions". En aquest sentit, la consellera ha assegurat que, després d'un mes de funcionament de la primera fase de l'agrupació "el seguiment ha sigut positiu".

   La primera fase del pla va entrar en vigor el passat 31 de desembre i va suposar l'engegada de cinc nous jutjats de Violència sobre la Dona: el número 5 de València (que inclou també Quart de Poblet); el número 3 d'Alacant (que assumeix els casos del partit judicial de Sant Vicent del Raspeig); el número 1 d'Alzira (amb Carlet i Xàtiva); el de Sueca (que assumeix Catarroja) i el 2 d'Elx que fa el mateix amb Novelda.

   D'altra banda, també es va procedir a l'agrupació de Jutjats de Violència sobre la Dona dels partits judicials de Torrent i Picassent, així com els de Paterna i Montcada i Benidorm i La Vila Joiosa.

   "La Comunitat Valenciana és l'autonomia que més jutjats de Violència sobre la Dona ha engegat enguany i, a més, hem engegat un protocol de trasllat gratuït de les víctimes i un altre de coordinació amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat perquè avisen les Oficines d'Assistència a les Víctimes i que es desplace personal de les mateixes a les comissaries i casernes si fora necessari", ha recalcat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià