La Cabina posposa la seua edició del 2023 per a donar continuïtat al seu "compromís de qualitat"

Archivo - Arxiu - Públic en el festival La Cabina (arxiu)
LA CABINA - Archivo
Publicado: miércoles, 20 septiembre 2023 18:52

   VALÈNCIA, 20 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El Festival Internacional de Mediometrajes La Cabina de València posposa la seua edició del 2023 per a poder "donar continuïtat al seu compromís de qualitat". D'aquesta forma, enguany solament es mantindrà una de les activitats vinculades al certamen, el Word Frame, un laboratori de desenvolupament de curts i mediometrajes.

   Així ho ha confirmat a Europa Press Luis Pérez Ochando, responsable de l'Aula de Cinema de la Universitat de València (UV), organisme que impulsa aquesta trobada cinematogràfica.

   En aquest sentit, ha detallat que s'està duent a terme una reestructuració de personal en el Vicerectorat de Cultura en el marc del procés d'estabilització d'ocupació i que, per això, hi havia una impossibilitat de celebrar al novembre el festival amb els paràmetres habituals de qualitat.

   Com "no tenia sentit" retardar l'edició del 2024 a gener i després celebrar una segona cita al novembre, s'ha pres la decisió de posposar l'edició d'enguany amb la previsió que torne a desenvolupar-se el pròxim "amb normalitat". D'aquesta manera, ha incidit, "s'ha optat per posposar abans que per reduir les dimensions o la qualitat".

   El que sí es manté és el laboratori de formació Word Frame, que, en ser un projecte internacional, implica a diversos socis i que ja comptava amb projectes en desenvolupament.

   Es tracta d'un espai dirigit directors, directores i guionistes que vullguen desenvolupar una obra de ficció, animació o documental de format curt amb una projecció internacional. Els projectes estaran guiats per professionals de la indústria, amb cinc dies de formació immersiva a València, en concret del 2 al 6 d'octubre.

   Fonts de la UV han assenyalat que, vinculat a aquest programa, se celebrarà posteriorment l'edició corresponent de la Cabina. Així, hi haurà primer formació i, més tard, una visibilització de propostes i la selecció de projectes que s'ha desenvolupat històricament en La Cabina.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià