CCOO no acudirà al procés per a modificar el decret de tipologies i alerta del "desmantellament" de servicis socials

Publicado: lunes, 4 diciembre 2023 17:55

   VALÈNCIA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

   CCOO PV ha assegurat que no concorrerà al procés participatiu obert per la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda per a elaborar un esborrany de Decret de Modificació del Decret 27/2023 de 10 de març, pel qual es regula la tipologia i funcionament dels centres, servicis i programes del sistema públic valencià de servicis socials, i han alertat que això suposa un "desmantellament del sistema de servicis socials".

   CCOO ha considerat que amb aquesta idea, el Consell "renuncia a millorar la qualitat de l'atenció a les persones majors, amb discapacitat, amb problemes de salut mental, a la infància i a dones, evitant l'aplicació d'un decret que contempla avanços en el funcionament dels centres, que revisa les ràtios per a incrementar el nombre de professionals que responen les necessitats de la societat, acompanyat d'una millora de les condicions laborals".

   La secretària de Polítiques Públiques i Protecció Social, Ana Belén Montero, ha afirmat que estem davant "un atac atroç al sistema de servicis socials i davant un fals debat, ja que la Conselleria té clars els canvis que vol realitzar i la justificació per a engegar-los és iniciar un procés participatiu desencertat, la fi del qual ja està escrit".

   La dirigent sindical espera que "qualsevol intenció de canvi siga traslladada oficialment a la taula de diàleg social, d'on va partir aquesta norma tan important per als servicis socials en la nostra autonomia i des d'on CCOO PV defendrà els interessos d'una majoria social".

   CCOO PV demana l'engegada, sense més demora, del decret de tipologia, "una norma que contempla una prestació de servicis socials amb major qualitat, control i dignificació en l'atenció a les persones usuàries i en les condicions laborals de les persones treballadores".

   A més, "estableix la millora de la xarxa pública d'espais sociosanitaris i socials, fent una revisió del model residencial i apostant per la implementació d'unitats de convivència reduïdes".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià