La Ciutat Administrativa 9 d'Octubre obre les portes i rebrà esta setmana el primer centenar de treballadors

Ciudad Administrativa 9 d'Octubre
GVA
Actualizado: lunes, 18 febrero 2013 14:50

VALÈNCIA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Torre 1 de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre ha obert este dilluns les portes als treballadors públics de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, personal que forma part dels primers trasllats de personal que es realitzen al nou complex administratiu, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El primer grup de 25 treballadors que s'ha instal·lat este dilluns ho ha fet a la planta baixa, planta 1 i en la 12. Els treballadors formen part de les àrees de vigilància, manteniment, recepció i correus de la Conselleria; mentre que al llarg de la setmana aniran arribant en grups de 25 persones de la resta de departaments.

En esta primera setmana de trasllats, més de 100 persones arribaran a les noves instal·lacions administratives, amb el mateix mobiliari que disposaven en l'antiga seu de la Conselleria, tenint en compte que la mudança al complex no va a suposar la compra un altre cop equipament.

La Torre 1, la més alta del complex amb 16 plantes, albergarà al voltant de 570 treballadors públics en el que serà la nova seu de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient una vegada concloguen els trasllats el pròxim 15 de març.

Tots els treballadors públics que van a instal·lar-se en el nou complex administratiu reben una guia de benvinguda via correu electrònic, amb documentació informativa dels nous edificis i accessos. Al seu torn, s'explica com se'n va a procedir en el trasllat dels seus equips informàtics, béns i efectes personals.

ES TRASLLADARAN SIS CONSELLERIES

La Conselleria d'Hisenda i Administració Pública ha fixat un calendari escalonat per organitzar els trasllats del personal de sis conselleries que s'instal·laran entre els mesos de febrer i novembre d'enguany.

En concret, a més de la Conselleria d'Infraestructures, s'instal·laran les conselleries d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació; Benestar Social; Governació i Justícia; a més de part de personal de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua; i de la direcció general de Tecnologies d'Informació que forma part de la Conselleria d 'Hisenda i Administració Pública.

Les noves instal·lacions de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre representen l'aposta del Consell per l'estalvi i l'eficiència energètica. De fet, el nou complex generarà un estalvi de 14 milions d'euros anuals a la Generalitat en matèria de lloguers, vigilància, eficiència i centralització de servicis energètics i de manteniment.

Una vegada finalitzats els trasllats en 2013, el centre administratiu albergarà al voltant de 4.500 treballadors públics de la Generalitat. La Ciutat Administrativa 9 d'Octubre es convertix així en una nova administració pública que perseguix ser "més eficient, eficaç i millor dotada" a l'hora de prestar servicis als ciutadans.

La centralització de serveis, equipaments o l'extinció de lloguers, una vegada que la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre agrupe les diferents instal·lacions administratives, seran algunes de les partides que generaran importants estalvis i que permetran amortitzar en menys de huit anys els 108 milions que la Generalitat ha invertit en el complex.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià