Compromís esmena la petició de comissió d'investigació d'Assut perquè també s'incloga el finançament del PP

Archivo - Arxiu- La síndica de Compromís a Les Corts, Papi Robles.
Jorge Gil - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 27 marzo 2023 14:50

   VALÈNCIA, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El grup parlamentari Compromís ha presentat hui una esmena a la petició de comissió d'investigació del cas Assut que va registrar el PP i que es debatrà en el ple de les Corts d'aquesta setmana perquè també s'incloga el seu presumpte finançament il·legal.

   En concret la proposta de Compromís insta a la creació d'una comissió d'investigació sobre el presumpte cobrament de comissions il·legals a canvi de l'adjudicació de projectes urbanístics i contractes públics, investigades en el cas Assut, "així com el possible finançament irregular del PSPV i PP a través de les empreses beneficiàries de contractes que estan investigades en el Cas Assut i en altres instruccions judicials relacionades amb la gestió de l'Ajuntament de València entre 2003 i 2015".

   La síndica, Papi Robles, ha assenyalat: "Des de Compromís sempre hem sigut garantia de lluita contra la corrupció. Per açò hem votat a favor de les comissions d'investigació que s'han plantejat a Les Corts amb eixe objectiu, i ara serem coherents amb els nostres principis. I per açò mateix presentem una esmena, perquè volem que s'investigue tota la corrupció que patim els valencians i valencianes fins el 2015, especialment relacionada amb l'Ajuntament de València".

   "No respon la realitat el text de la petició del PP en el qual només es fa referència al PSPV. El cas Assut i el cas Taula sóndos cares de la mateixa moneda. Persones com el cunyat de Rita Barberà, José María Corbín, o com Alfonso Grau, nº2 del PP a l'Ajuntament de València, estan directament implicades en les dos trames".

   Per a Robles, "els valencians no volen tornar a eixe passat de corrupció vinculat al PP i el bipartidisme". "Mereixem unes institucions que treballen de manera activa per la transparència, l'honestedat i el bon govern", ha conclòs Robles.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià