Compromís i PSPV rebutgen els estanys "antipobres" i la "mínima sensibilitat" del govern "cruel" de Catalá

Publicado: miércoles, 17 abril 2024 18:05

   VALÈNCIA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Els dos grups de l'oposició a l'Ajuntament de València, Compromís i PSPV, han reiterat aquest dimecres el seu rebuig als estanys "antipobres" impulsats des del govern local que formen PP i Vox i presideix l'alcaldessa María José Catalá (PP) i han censurat la "infàmia" i la "mínima sensibilitat ètica" d'aquesta mesura.

    Compromís ha assenyalat que aquest és un executiu "completament cruel que no li dona alternatives a les persones que viuen al carrer". La portaveu d'aquesta formació en el consistori, Papi Robles, ha indicat que quan aquest grup governava, junt amb el PSPV en el mandat anterior, s'obrien "albergs perquè la gent que no té un lloc en el qual dormir poguera dormir".

   "El que fèiem era que allà on no arribaven els serveis socials i podíem treballar amb ONGs, per a fer un repartiment de menjar com a mesura d'emergència, fèiem acords i possibilitàvem que això ocorreguera", ha afegit Robles.

    La representant de Compromís ha assegurat, en declaracions als mitjans de comunicació, que el seu objectiu era "que amb la Renda Garantida, la capacitat d'accés a l'habitatge i tots els serveis socials a l'abast de les persones, la gent estiguera tan bé com siga possible".

    "El que estem trobant ara és un govern completament cruel que no li dona alternatives a les persones que viuen en el carrer, ni de llocs on dormir, ni de llocs on menjar", ha insistit Robles, que ha considerat que el que s'estan fent és "intentar erradicar tots els espais" en els quals aquest col·lectiu "fan vida".

   Per part del PSPV-PSOE, el regidor Borja Sanjuán ha censurat la decisió "indigna i de mínima sensibilitat ètica del govern de Catalá d'adjudicar la redacció del projecte per a construir un estany antipobres sota un dels ponts dels Jardins del Turia".

"DÒCIL AMB ELS PODEROSOS"

   "El regidor de Parcs i Jardins --Juanma Badenas, portaveu de Vox i segon tinent d'alcalde-- no ha invertit ni un euro en Parcs i Jardins, però sí que està impulsant l'estany per a tirar a les persones que dormen sota el pont del riu, perseguint d'una manera molt dura als més febles mentre, per contra, es mostra molt dòcil amb els poderosos", ha manifestat Sanjuán.

    El representant del PSPV-PSOE ha apuntat que "la construcció d'aquest estany antipobres avalat per Catalá passarà a la història de la infàmia de València". "Quan, després de molt temps, mirem en què es van gastar el PP i Vox els nostres impostos ens donarà molta vergonya veure que es van utilitzar per a construir un estany per a perseguir a persones que es veuen obligades a dormir en el carrer", ha afegit, que ha qualificat aquest de "indecent".

    "Em faria vergonya, com a alcaldessa, posar la meua cara i el meu nom a una mesura tan lamentable", ha afegit l'edil socialista en al·lusió a María José Catalá. Així mateix, ha retret a la primera edil que "intente ocultar mesures indecents com els estanys antipobres pujant la subvenció a alguna entitat del tercer sector o que faça caritat".

    "El que ha de fer és expulsar a una persona que és aporófoba del seu govern. No val per res fer actes contra l'aporofobia si després dones recursos i aproves en la mesa de contractació una mesura que directament es dedica a perseguir a les persones pobres", ha postil·lat.

"ALTURA ÈTICA"

   Borja Sanjuán ha afirmat que "tothom vol que tenir en el govern a gent que siga treballadora i que, a més, tinga sensibilitat i altura ètica" i ha lamentat que a València hi haja "un govern d'ignorants, vagues i insensibles". "Per això acaben passant coses que no volem", ha dit.

   L'edil del PSPV-PSOE ha afirmat que la ciutat, "durant els vuit anys de govern progressistes, s'havia caracteritzat per tenir un model de ciutat oberta, de ciutat responsable, de ciutat d'acolliment on es respectava a totes les persones independentment de la seua situació econòmica".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià