El Consell aprovarà aquesta setmana el bo de la cistella de la compra per a famílies amb dificultats

Xarcuteria d'un mercat
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: lunes, 27 marzo 2023 14:28

   VALÈNCIA, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que el Consell aprovarà aquesta setmana el bo de la cistella de la compra per a famílies amb dificultats, ja que s'estan tancant les qüestions "tècniques" amb les distribuïdores, centrades en les quanties a pagar. "És el que s'està ultimant; aquesta setmana acabarem la negociació, hi ha bona voluntat i espere que s'acorde", ha afirmat.

   Així ho ha assenyalat en una entrevista en À Punt, recollida per Europa Press, en la qual ha assegurat que aquesta setmana s'estan tancant les "qüestions tècniques" perquè estiga aprovada aquesta mesura que "vol detindre la fractura que es produeix en famílies amb menys recursos".

   Puig ha recalcat que espera que en els pròxims mesos es frene la pujada de la inflació en la cistella de la compra per a tota la població en general, però ara el que pretenen és ajudar aquelles famílies amb més dificultats, per la qual cosa, amb la "col·laboració" de les distribuïdores, volen tindre llest finalment l'acord aquesta mateixa setmana.

   Preguntat pel paper del xicotet comerç en aquesta mesura, Puig ha apuntat que tots es veuran afectats "per igual" perquè l'actiu fonamental és que el ciutadà puga comprar on vullga. "Volem que les grans distribuïdores aporten, però les persones podran comprar on elles vullguen triar", ha dit.

   El president ha apuntat que el model pactat a França és amb les grans distribuïdores però la voluntat de la Generalitat és que les famílies trien on comprar. Així mateix, ha recordat que aquest no és "una mesura universalizada perquè no podem ni correspon" ja que, perquè tinguera eixa característica, "hauria de fer-se amb el Govern d'Espanya".

   "Nosaltres fem política per a suturar les ferides de la inflació en les rendes mitjanes i baixes i hi haurà una complementació, no anem més enllà perquè tampoc podem", ha resumit, i ha afegit que també estan parlant amb la banca, des de fa unes setmanes, per a veure si les famílies, especialment les jóvens, puguen tindre una ajuda davant la pujada de les hipoteques. "Veurem si podem concertar amb els bancs la possibilitat d'ajuda en les rendes amb més dificultats", ha conclòs.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià