Corea del Nord expulsa el soldat nord-americà Travis King, detingut al juliol

Archivo - Arxiu - Vivenda de la mare de Travis King a Wisconsin
Europa Press/Contacto/Mark Hertzberg - Archivo
Publicado: miércoles, 27 septiembre 2023 17:43

   MADRID, 27 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El règim de Corea del Nord ha expulsat del país al soldat nord-americà Travis King, detingut al juliol després de creuar la frontera de manera irregular, malgrat que Pyongyang havia arribat a assegurar que aquest militar havia acudit al país asiàtic en busca d'asil.

   King va creuar la Línia de Demarcació Militar que divideix la península de Corea després de formar part del desplegament nord-americà a Corea del Sud. Un dia abans del seu retorn als Estats Units, on en teoria anava a enfrontar-se a mesures disciplinàries per mal comportament, va entrar en territori nord-coreà.

   Ara, els "òrgans rellevants" del règim de Kim Jong Un han decidit expulsar King, de qui recorden que va entrar "il·legalment" en el país, segons la nota difosa per l'agència oficial KCNA, en la qual no s'argumenten ni les raons de la decisió ni s'aclarixen les circumstàncies del trasllat.

   A falta de conéixer els detalls, les autoritats dels Estats Units ja han confirmat que tenen sota la seua custòdia a King, segons fonts oficials consultades per la cadena CNN.

   El règim de Corea del Nord va confirmar a mitjan agost la presència de King assegurant que buscava asil pel "maltractament" i la "discriminació" que patia dins de les Forces Armades dels Estats Units. Segons la versió nord-coreana, el soldat va admetre que la seua entrada va ser il·legal i va plantejar la possibilitat que el seu asil anara en un tercer país.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià