Coronavirus.- Tcnics tributaris adverteixen d'estrs i demanen ampliar la campanya de la Renda

El president de l'Associació Professional de Tcnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB), Joan Torres
APTTCB - Archivo
Publicado: martes, 16 junio 2020 11:29

BARCELONA, 16 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Associació Professional de Tcnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB), Joan Torres, ha enviat una carta al Govern central i als organismes de defensa del ciutad en la qual adverteix dels problemes de salut que est patint aquest collectiu, com tensió, estrs i depressió, pels inconvenients de realitzar la Campanya de la Renda 2019 i l'Impost de Societats i insisteixen a ampliar els terminis fins al 30 de setembre.

En la carta, el també president de la Federació Espanyola d'Associacions Professionals de Tcnics Tributaris i Assessors Fiscals ha recordat tot l'esfor realitzat per preparar els ERTO i el que estan realitzant ara els tcnics tributaris per revertir-los en funció de les necessitats de les empreses, ha informat en un comunicat.

"Després d'aquest esfor ens sentim incapaos d'arribar al final de la Campanya de la Renda, presentant totes les declaracions dels clients, i la situació es repetir al juliol a l'hora de confeccionar la Declaració de l'Impost de Societats", ha comentat Torres en la missiva, en la qual recorda que aix coincidir amb les declaracions del segon trimestre i que els tcnics també hauran de donar resposta a les notificacions i requeriments rebuts de part dels seus clients des d'inicis de juny.

"Tot aix ens comporta una situació d'estrs i tensió insostenible que est portant a molts professionals a sumir-se en la depressió i en problemes de salut més greus", ha asseverat Torres.

Assegura que el collectiu mai havia viscut una situació igual, i que el carcter extraordinari de la situació també requereix mesures extraordinries, per la qual cosa ha insistit a ampliar els terminis per a aquestes campanyes fins al 30 de setembre.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià