Publicado 06/10/2022 12:55

Cultura obri la temporada escènica a Alacant amb un concert d'Al Tall, Musicants i Orquestra Àrab de Barcelona

Cartell del concert
GVA

   ALACANT, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat Valenciana obri la temporada escènica a Alacant amb un concert gratuït demà divendres a Casa Mediterrani amb les actuacions d'Al Tall, Musicants i músics de l'Orquestra Àrab de Barcelona.

   Els tres arriben a Casa de la Mediterrània de la mà de l'Institut Valencià de Cultura, a les 20.00 hores, amb un recital produït per Mostra Viva del Mediterrani, basat en el disc 'Xarq Al-Andalus' d'Al Tall al costat de Muluk L'Hwa.

   La delegada territorial de l'Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha expressat l'"alegria per tornar a alçar el teló escènic a Alacant" i ha celebrat el naixement d'aquesta nova iniciativa que obri "la presència de l'Institut a altres espais tan especials i acollidors com Casa de la Mediterrània".

   Per això, ha qualificat la proposta d'"especial", en suposar també l'eixida puntual del Teatre Arniches per a realitzar "una festa musical de benvinguda a Casa Mediterrani".

   Catorze músics integren Xarq Al-Àndalus, el concert que reuneix una selecció de poemes representativa de la rica i variada aportació que van fer els poetes del Xarq al-Àndalus, convertida en cançons d'ara, incorporables a la tradició poètica i musical valenciana i mediterrània, és a dir, al patrimoni cultural actual.

   D'aquesta manera es fusiona la presència mediterrània amb les cultures gnawa, andalusina i peninsular amb influències jazzístiques.