Detingut un home per atracar dues gasolineres a la Vall d'Uixó

Detingut un home per atracar dues gasolineres a la Vall d'Uixó
GUARDIA CIVIL
Publicado: jueves, 22 febrero 2024 14:03

   CASTELLÓ, 22 Feb. (EUROPA PRESS) - -

   La Guàrdia Civil ha detingut a Albacete a una persona com a presumpta autora de dos robatoris amb violència i intimidació en gasolineres de La Vall d'Uixó, un d'ells en grau de temptativa; dos delictes d'estafa i un de furt també en grau de temptativa, aquest últim perpetrat en l'aquesta localitat, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

   A la fi de gener del present any la Guàrdia Civil de Vall d'Uixó va iniciar una investigació en produir-se un atracament en una gasolinera de la població, on l'autor armat amb una pistola va tractar d'accedir sense èxit a l'interior, per la qual cosa suposadament va encanonar amb l'arma a la dependenta i, després de colpejar el cristall per a entrar i no aconseguir-ho, va fugir del lloc.

    Posteriorment, en el marc de la investigació, els guàrdies civils van descobrir que aquesta persona havia executat un altre atracament en la mateixa gasolinera al juliol del 2020, en aquesta ocasió hauria accedit a l'interior esgrimint un ganivet i, després d'amenaçar amb ell a la treballadora, presumptament va sostraure els diners de la caixa registradora per un valor de 500 euros.

    Així mateix, l'ara detingut hauria comès dues estafes en repostar combustible sense efectuar el pagament.

   Els agents van esbrinar que durant la comissió dels fets delictius el detingut cobria el seu rostre amb mascareta, ulleres de sol, una bufanda tubular i uns guants. A més, aprofitava les visites a un familiar que residia a la Vall d'Uixó per a perpetrar els robatoris i les estafes i fugia tot seguit a Albacete, per la qual cosa d'aquesta forma tractava de dificultar l'actuació policial.

    Després de la pràctica de nombroses perquisicions investigativas i amb la presa de vestigis i altres gestions més tècniques, els guàrdies civils de Vall d'Uixó van aconseguir identificar i localitzar al suposat autor dels fets, un home de 53 anys veí el Bonillo (Albacete).

    Amb la col·laboració de la Guàrdia Civil d'Albacete, va ser detingut el passat dia 19, després de trobar a l'home en un edifici ruïnós tractant de tallar una biga de grans dimensions amb una radial per a sostraure el ferro. A escassos metres es va localitzar el seu vehicle en que el seu interior hi havia 14 bigues de ferro iguals a les quals estava tractant de tallar, per la qual cosa es va procedir a la seua investigació per un presumpte delicte de furt en grau de temptativa i a l'aprehensió del material.

    L'operació ha sigut duia a terme per la Guàrdia Civil de Vall d'Uixó en col·laboració amb la Guàrdia Civil d'Albacete. El detingut, juntament amb les diligències instruïdes, ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Albacete, que va ordenar el seu ingrés a la presó.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià