Detinguts dos homes per fer-se amb dades bancàries de víctimes de tota Espanya mitjançant el 'phishing'

Nota De Premsa: "La Policia Nacional Deté A Dos Membres D'Una Organització Criminal Que Es Va fer Mitjançant Phishing Amb Targetes De Crèdit De Víctimes De Tota Espanya"
POLICÍA NACIONAL
Publicado: jueves, 1 junio 2023 14:57

   Els arrestats es van fer amb un botí de 50.000 euros

   ALACANT, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha detingut en Benidorm a dos homes, de 31 i 37 anys, acusats de pertànyer a una organització criminal que es dedicava, mitjançant 'phishing', a robar les numeracions de targetes de crèdit, així com dels seus codis de seguretat (CVV), de víctimes de tota Espanya, amb el que van aconseguir fer-se amb un botí de 50.000 euros.

   La investigació es va iniciar després d'una sèrie de denúncies que coincidien en el "modus operandi". Les víctimes rebien un missatge de text del seu banc sol·licitant que introduïren les seues dades personals, així com tota la informació relacionada amb la seua targeta de crèdit. Els afectats van proporcionar la informació, de manera que els dos arrestats suposadament es van apoderar així de les seues dades bancàries, segons ha informat la Policia en un comunicat.

   Les víctimes van començar a veure càrrecs fraudulents en els seus comptes bancaris i van acudir a la Policia Nacional en busca de ajuda. De la investigació es va fer càrrec el Grup de Delinqüència Econòmica i Fiscal d'Alacant, que va seguir el rastre dels moviments bancaris fins a donar amb els dos presumptes membres de l'organització a qui se'ls vincula amb almenys mig centenar de delictes.

   Els agents van dur a terme un registre domiciliari en el qual van intervenir un telèfon mòbil i dos targetes SIM, a costa d'anàlisis amb la intenció de localitzar més víctimes i aclarir més ciberdelitos.

   Els arrestats ja han passat a la disposició del jutjat d'instrucció en funció de guàrdia de Benidorm després de ser escoltades les seues declaracions en dependències policials. La Policia Nacional aconsella als ciutadans no aportar telefònicament cap dada bancària, com a nombre de targeta de crèdit o dèbit, contrasenyes o número de compte, que puga ser utilitzat per terceres persones per a cometre aquest tipus de delictes, ja que les entitats bancàries tenen com norma no demanar als seus clients aquest tipus de dades mitjançant telefonada telefònica per seguretat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià