Diputació de Castelló aprovarà ajudes per a pobles afectats per l'incendi i demanarà que es declare zona catastròfica

Imatge de la reunió que va celebrar l'equip de govern de la Diputació el passat 30 de gener de 2020 a Montanejos
DIPUTACIÓN
Publicado: miércoles, 29 marzo 2023 18:15

   Comencen els reallotjaments de veïns desallotjats de diversos municipis i pedanies

    CASTELLÓ, 29 Mar. (EUROPA PRESS) - -

   L'equip de govern de la Diputació de Castelló, que componen PSPV-PSOE i Compromís, ha mostrat la seua disposició a aprovar línies d'ajudes als municipis afectats per l'incendi iniciat a Vilanova de Viver, que està afectant a diferents poblacions de l'Alt Millars.

   Així es reflecteix en la proposta de declaració institucional que se sotmetrà a la consideració del pròxim ple en la qual s'arreplega que les esmentades ajudes han de destinar-se a la reparació d'infraestructures municipals, el foment de l'ocupació, la reactivació turística i el suport a la gestió de les diferents línies d'ajudes que s'establisquen.

   Si fora necessari, la Diputació també es comprometria a prorrogar tots els programes d'ajudes que els ajuntaments tenen i puguen tindre concedides si a causa de l'incendi es registren retards en el procés d'execució.

   A més, en el text de la declaració institucional se sol·licita al Govern d'Espanya que declare amb urgència el territori danyat com a 'zona greument afectada per una emergència de protecció civil', com ja fera amb les localitats afectades pels incendis del passat estiu de 2022, en honor de l'establiment d'un paquet d'ajudes directes i altres mesures que ajuden a pal·liar els danys registrats.

   Finalment, s'insta la Generalitat Valenciana a establir línies d'actuació amb l'objectiu de reparar i donar suport als municipis i el territori afectat pel foc.

   Sobre aquesta iniciativa el president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat que, com sempre que ocorre una emergència com aquesta, la Diputació de Castelló tornarà a estar al costat dels ajuntaments afectats i de les seues veïnes i veïns, perquè considera que "és de justícia i, a més, la nostra obligació"

   D'altra banda, a les 16.00 hores d'aquest dimecres han començat els reallotjaments dels veïns que van ser desallotjats de Vilanova de Viver, la Pobla d'Arenós i les seues pedanies de Los Cantos i La Monzona, i dels municipis de Figueres i Pavies amb accés exclòs dels veïns i als nuclis de població.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià