Educació assumirà la construcció del Centre Integrat de FP La Safor de Gandia

El director general d'Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, es reuneix amb l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora d'Educació del municipi, Esther Sapena
AYUNTAMIENTO DE GANDIA
Publicado: martes, 16 abril 2024 18:25

   VALÈNCIA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció general d'Infraestructures Educatives, ha anunciat que assumirà la construcció del Centre Integrat de Formació Professional La Safor de Gandia.

   Aquest anunci ho ha realitzat el director general d'Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, qui s'ha reunit amb l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora d'Educació del municipi, Esther Sapena, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

   El director general d'Infraestructures ha indicat que el CIFP La Safor és estratègic per a la Conselleria d'Educació, per la qual cosa s'ha decidit que siga un edifici "que es dirigisca i es construïsca directament per la pròpia Conselleria". En aquest sentit, Valcárcel ha assenyalat que es treballa per a "complir els terminis previstos" en la sol·licitud de delegació o fins i tot "poder simplificar-los en la mesura del possible".

   A més, en la trobada han tractat les obres del CEIP Roís de Corella, centre que han visitat després de la reunió. Sobre aquest tema, Valcárcel ha avançat que "hui o demà" estarà signada l'ampliació de la delegació de competències. "Estem intentant fer de la manera més ràpida la nova adjudicació i solucionar tots els problemes que està patint la comunitat educativa per un problema alié tant a la Generalitat com a l'ajuntament", ha precisat.

   Aquesta ampliació és un compromís adquirit pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, amb l'AMPA del centre pel qual hi haurà un increment de costos per valor de 609.000 euros, la quantitat requerida per a poder finalitzar aquesta obra d'actuació, segons destaca la Generalitat.

   Per la seua banda, l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha subratllat la necessitat de marcar-se terminis "des de la bona cooperació" entre les dues administracions per a "fer realitat un projecte que té una gran demanda". "És una prioritat política de primer ordre per a l'Ajuntament de Gandia i per a la Generalitat, sempre amb el suport i la col·laboració de la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor", ha remarcat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià