Escacs.- Kàrpov considera "extraordinari" que la partida contra Kaspàrov es jugue el Palau de les Arts de València

Actualizado: viernes, 31 julio 2009 21:01

VALÈNCIA, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'excampió del món d'escacs Anatoli Kárpov, ha considerat hui "extraordinari" l'emplaçament que albergarà la partida d'escacs que l'enfrontarà a Gary Kaspárov del 22 al 25 de setembre, després d'inspeccionar este matí, al costat dels principals organitzadors del projecte 'València, Bressol dels escacs modern', les instal·lacions del Palau de les Arts i els Ciències on es reeditarà el llegendari duel, segons han informat fonts de l'organització en un comunicat.

Kàrpov ha elogiat la sala de joc i les adjacents i el seu "incomparable ubicació". El campió rus, a més, ha destacat que en este característic marc es produirà una simbiosi entre "la València moderna del segle XXI i els grans esdeveniments i l'antiga i més clàssica del segle XV, en què es va inventar els escacs tal com hui ho coneixem, un gran llegat universal del qual tots els valencians han de sentir-se orgullosos".

Anatoli Kárpov va ser rebut ahir a l'Ajuntament de València per l'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, qui va presentar este esdeveniment. Kàrpov i Kaspàrov reivindicaran, 25 anys després, amb la reedició del seu enfrontament, que València va inventar les regles dels escacs modern. Un esdeveniment històric pel que la capital del Túria s'ha imposat a capitals europees com Londres i la repercussió del qual està sent mundial.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià