Experts i juristes analitzen al Parlament Basc la manera d'elaborar millors lleis en contextos bilingües

El Parlament acull aquesta setmana el seminari 'Reptes per a legislar millor. Una mirada des de contextos bilingües'
JAVI COLMENERO-PARLAMENTO VASCO
Publicado: lunes, 30 enero 2023 18:55

   VITÒRIA, 30 Ene. (EUROPA PRESS) -

   El Parlament Basc ha acollit aquest dilluns la primera jornada del seminari 'Reptes per a legislar millor. Una mirada des de contextos bilingües', organitzat amb la finalitat d'analitzar la manera d'elaborar lleis millors en comunitats amb més d'una llengua oficial.

   La trobada ha sigut inaugurada per la presidenta del Parlament, Bakartxo Tejeria, que ha explicat que "el repte de legislar millor uneix" als participants en aquest seminari, segons ha informat la Cambra basca en un comunicat.

   Tejeria ha afirmat que la trobada servirà per a "reflexionar sobre la qualitat dels textos legislatius des de diferents perspectives", amb l'objectiu d'"aprendre per a millorar en els processos". "La millora contínua és la nostra tasca i la nostra obligació, amb l'objectiu de donar a la ciutadania allò que se li deu: lleis de qualitat, adaptades a les necessitats del nostre temps", ha afegit.

   La lletrada del Parlament Basc i directora del seminari, Montse Auzmendi, ha iniciat la sessió, i el també lletrat de la Cambra Basca, Eneko Pagazartundua, ha presentat i donat pas als ponents.

   A continuació ha pres la paraula Aleksejs Dimitrovs, assessor jurídic del Grup dels Verds/ALE del Parlament Europeu, qui ha dissertat sobre 'El procés legislatiu europeu i legislar millor, una perspectiva des del Parlament Europeu'. En la seua intervenció, ha exposat l'acord interinstitucional existent per a legislar millor, i ha repassat els reptes i oportunitats que suposa legislar en 24 llengües oficials.

   Amb posterioritat, la lletrada de Corts Generals Blanca Hernández Oliver ha oferit una xarrada sobre 'Reflexions teòriques i qüestions pràctiques sobre el procediment legislatiu en el Congrés dels Diputats: la seua incidència en la qualitat de les lleis'. La lletrada ha reflexionat sobre aspectes del disseny constitucional i del reglament parlamentari del procediment legislatiu que incideixen en la qualitat de les lleis.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià