Una exposició de Simeón Llicer inspirada en un conte de Fuster parla de paisatge i d'identitat

La biblioteca d'Humanitats inaugura una exposició de Simeón Llicer  inspirada en un conte de Joan Fuster
UV
Publicado: miércoles, 26 octubre 2022 11:34

   VALNCIA, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

   'Cavillejar' és el títol d'una exposició de l'artista Simeón Llicer, que dem dijous s'inaugurar a la Biblioteca d'Humanitats Joan Regl de la Universitat de Valncia. La mostra s'inspira en el conte 'Abans que el sol no creme', de Joan Fuster.

   La inauguració est programada per a les 13.30 de dijous, amb la participació de la Colla de Dolainers i Percussió de la Universitat de Valncia, i estar oberta fins a l'11 de desembre.

   El projecte pretén aproximar la figura de Fuster a un públic més ampli. Segons els organitzadors, "Fuster és considerat un dels personatges illustres del segle XX" per la seua obra intellectual, "per cal acostar-lo a nou públic, a qui encara no el coneix i al públic infantil, i ho podem fer a través d'una visió artística del conte 'Abans que el sol no creme'".

   "La fusió que deriva de les paraules de Fuster amb l'exposició 'Cavillejar' aconsegueix donar un valor sensible al cultiu de l'arrs. L'exposició parla de paisatge i d'hbitat, de construcció d'una identitat, de ferramentes, d'estructures lexicals i gramaticals d'una llengua, traduint tradicions i costums per a donar-los un significat lgic, conceptual, material i prxim", indiquen.

   Sime Llicer (Valncia, 1996) compta amb una formació polidrica que travessa tots els camps del llenguatge visual. Els seus treballs presenten una unió del tradicional amb altres elements contemporanis. Uns treballs de transacció on passat i present dialoguen formant memria i creant valors. En els últims anys ha creat un abecedari visual des del gravat, l'escultura i la installació, buscant donar des de la interacció un carcter pedaggic i didctic als seus treballs.

   Llicenciat en Belles Arts per la UPV, amb un mster especialitzat en Gravat en l'Accademia di Belle Arti di Carrara i una titulació com a Tcnic del Marbre en l'IPIA Pietro Tacca, ha sigut mereixedor de reconeixements com el Premi Nacional en la secció de Gravat a Itlia, en la XIV edició celebrada a Torí, o la menció especial rebuda recentment en la modalitat de projecte artístic del prestigiós Premi Alfons Roig per a les arts visuals de 2020.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià