Publicado 21/10/2020 16:26CET

FGV amplia la possibilitat de pagament amb targeta perquè els viatgers que accedisquen sense títol a trens i tramvies

TRAM d'Alacant
FGV - Archivo

VALÈNCIA, 21 Oct. (EUROPA PRESS) -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha ampliat la possibilitat de pagament amb targeta de crèdit per a aquelles persones viatgeres que accedisquen sense títol de transport als trens i tramvies de València i Alacant o se'ls impose un suplement per aquest mateix motiu.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, aquesta mesura s'emmarca dins de la millora de processos de caràcter preventiu i que s'apliquen com a conseqüència de la situació actual provocada per la pandèmia de Covid-19.

El personal de l'empresa pública dedicat a tasques de control i intervenció en Metrovalencia i TRAM d'Alacant disposa d'un dispositiu portàtil que permet la venda amb targeta de crèdit.

Aquest dispositiu de pagament compta amb un lector de targetes de crèdit que s'associa al TPV Mòbil mitjançant tecnologia Bluetooh; disposa d'un teclat numèric de 16 tecles, a més d'una pantalla per a indicar missatges.

L'objectiu d'aquesta mesura, que va començar a aplicar-se aquest estiu en Metrovalencia i ara es generalitza en el TRAM d'Alacant, és reduir "al màxim" l'ús dels diners. No obstant açò, el pagament en metàl·lic per a aquest tipus d'incidències segueix autoritzat.

Al seu torn, des de finals del passat mes de juliol aquest sistema de pagament ja està en servici en les taquilles de les principals estacions de Metrovalencia, en els Espais de Colón, Xàtiva i Benimaclet i Punts del Client d'Àngel Guimerà, Mislata i Empalme.

En el TRAM d'Alacant la mesura es va aplicar amb anterioritat en les taquilles de les estacions més concorregudes de la xarxa com Estels, Mercat o Benidorm. En les màquines d'autovenda també existeix aquesta possibilitat de pagament amb targeta de crèdit, tant a València com a Alacant.

colaboracio