Ford retarda diversos dies d'ERTE en la fàbrica d'Almussafes

Archivo - Arxiu - Dos treballadors amb un vehicle de la fàbrica de Ford a Almussafes, a 24 d'octubre del 2022, a Almussafes, Valencia
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 31 mayo 2023 18:42

   VALÈNCIA, 31 May. (EUROPA PRESS) -

   La direcció de Ford ha tornat a modificar el calendari de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) en vigor en la fàbrica d'Almussafes per a endarrerir algunes pares de producció del mes de juny en Operacions de Motors i Vehicles.

   En concret, en Vehicles, es tralada l'ERTE del dilluns 5 de juny al dilluns 26 de juny. En Muntatge de Motors, es canvien les jornades d'ERTE previstes els dies 2 i 5 de juny, que es faran els divendres 16 i 23.

   Així ho ha explicat el sindicat majoritari en la fàbrica, UGT, després que aquest dimecres a les 16 hores s'hana celebrat una reunió urgent de la comissió mixta de seguiment de l'ERTE de Ford Almussafes.

   La fàbrica valenciana porta encadenant diferents ERTE des del 2020 i va prorrogar l'últim expedient fins el 30 de juny del 2023 a causa de la inestabilitat en el subministrament de semiconductors i components derivats.

   Aquests expedients temporals afecten potencialment, de manera total o parcial, a tota la plantilla. Durant aquestes parades de producció, els treballadors perceben un 80% del seu salari i el 100% de les pagues, preservant antiguitat i vacacions.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià