Generalitat aconsella reduir l'activitat a l'aire lliure a Requena per l'incendi a la planta de reciclatge

Incendi a la planta de reciclatge de Sant Antonio de Requena
CONSORCIO BOMBEROS VALENCIA
Publicado: martes, 16 abril 2024 18:17

    VALÈNCIA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Direcció general de Qualitat i Educació Ambiental, dependent de la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, ha demanat al veïnat de Requena reduir l'activitat a l'aire lliure i fomentar la d'interiors, així com utilitzar protecció per als treballs a l'aire lliure a causa de l'incendi declarat a la planta de reciclatge de Sant Antonio.

   Entre les recomanacions també es troba una especial protecció als col·lectius vulnerables i, en cas de dubte, es recomana consultar a un especialista, segons la informació publicada per la Conselleria en el seu compte de X. El Centre de Coordinació d'Emergències ha traslladat igualment a la població aquestes recomanacions de Medi ambient.

   El foc es va declarar sobre 16.00 hores d'aquest dilluns en la planta de reciclatge de Sant Antonio de Requena i en el lloc durant el matí d'aquest dimarts continuaven treballant quatre dotacions del Consorci Provincial de Bombers, més el cap del sector i un oficial de guàrdia.

   Segons la informació del Consorci, el foc ha afectat a la zona exterior de la instal·lació, que acumula tones de material de reciclatge com a bales de plàstic premsatge. Els efectius han treballant tant en l'extinció de les flames com en la protecció de les naus.

   Com a conseqüència de l'incendi, dos treballadors de la planta, de 39 i 41 anys, van haver de ser assistits aquest dilluns per inhalació de fum. El primer va ser traslladat pels seus mitjans a l'hospital de Requena, mentre que el segon va ser evacuat en ambulància.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià