La Generalitat destaca els instruments legals per a "garantir l'accés a l'habitatge i evitar abusos immobiliaris"

Reunió de la Generalitat Valenciana per a donar a conéixer les mesures contingudes en el nou Decret Llei sobre emergència residencial i abusos en l'àmbit immobiliari.
GVA
Publicado: miércoles, 22 marzo 2023 18:35

   ALACANT, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat ha destacat que el nou Decret Llei sobre mesures urgents per a fer front a la situacions de vulnerabilitat i emergència residencial a la Comunitat Valenciana dota a les administracions públiques valencianes d'"instruments legals perquè garantisquen el dret a una vivenda digna i adequada en condicions d'igualtat, especialment a aquelles persones en situació d'emergència residencial", així com per a evitar els abusos immobiliaris.

   La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha participat aquest dimecres en la jornada 'El dret a l'habitatge, novetats en les polítiques públiques', organitzada per l'Ajuntament de Crevillent (Alacant). Durant la trobada, la directora general d'Habitatge, Elena Azcárraga, i la de Funció Social, Pura Peris, han exposat els programes d'adquisició de vivendes per ajuntaments i el paper que exercixen les oficines Xaloc, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   En concret, Peris ha explicat el nou Decrete Llei, que va ser aprovat el passat 27 de febrer de 2023 i que ofereix instruments legals a les administracions públiques valencianes per a "garantir el dret a una vivenda digna i adequada en condicions d'igualtat, especialment a aquelles persones en situació d'emergència residencial, donada la crisi econòmica i social existent".

   A més, ha afegit que es tipifica l'assetjament immobiliari i altres conductes antisocials o discriminatòries en relació amb l'accés a la vivenda i s'implanta un règim sancionador d'infraccions per a garantir l'eficàcia de la norma.

   Per la seua banda, Azcárraga s'ha referit a aquells programes que el seu objectiu és la regeneració urbana i arquitectura inclosos en el Pla Hàbitat 2030. D'est sorgixen tots els programes d'ajuda de la Conselleria d'Habitatge, els de funció social de la vivenda, ampliació del parc públic, rehabilitació de vivendes, edificis, barris i innovació.

   En aquest sentit, ha precisat que el Pla Adha --per a l'ampliació dels patrimonis públics municipals de vivenda-- i el Pla Recuperem Llars --de rehabilitació i regeneració urbana dels Fons Europeus Next Generation-- aconseguixen en la convocatòria actual una dotació pressupostària "sense precedents per a avançar en la conservació i dignificació del parc edificat residencial de la Comunitat Valenciana".

   Després de la jornada, les dos directores generals han mantingut una reunió amb l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i la regidora de Vivenda, Gema Candelaria Asencio, per a abordar assumptes d'àmbit municipal en matèria de vivenda.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià