La Generalitat enviarà recursos materials a Turquia i mobilitzarà més mitjans personals "si és necessari"

Danys materials a Alepo (Síria) a causa del terratrèmol de magnitud 7,4 a Turquia
-/SANA/dpa
Publicado: martes, 7 febrero 2023 13:52

   VALÈNCIA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat Valenciana prepara l'enviament de recursos materials al sud de Turquia per a atendre les necessitats de la població després dels terratrèmols registrats aquest dilluns prop de la frontera amb Síria, que han deixat de moment més de 5.000 víctimes mortals segons els balanços oficials, i mobilitzarà més mitjans personals "si és necessari".

   Així ho ha indicat en declaracions als mitjans aquest dimarts la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després de participar a València en la inauguració de la II Jornada Comunicar Emergències, organitzada per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i la UV.

   Bravo ha indicat que aquest mateix dilluns 13 bombers de la Generalitat es van integrar en l'operatiu d'una ONG per a desplaçar-se a la zona afectada pels sismes i ha apuntat que l'Administració autonòmica ha estat en contacte amb els diferents ministeris del Govern d'Espanya implicats en l'enviament de material i recursos d'ajuda.

   A més, ha avançat la celebració d'una reunió de treball per a determinar els recursos que la Comunitat Valenciana enviarà a Turquia i, sobre aquest tema, ha confirmat que la Generalitat "prepara ja materials". A més, ha assenyalat que s'enviaran més mitjans personals "si és necessari".

   La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha defès que la Comunitat Valenciana "sempre davant qualsevol drama ha donat mostres de ser un poble solitari i compromès" i ha garantit que el Consell "està al costat sempre dels qui més pateixen, oferint els nostres recursos" per a contribuir a pal·liar aquesta "gravíssima desgràcia" en la qual "tanta gent s'ha vist afectada". "Tots hem de sumar en el marc d'eixa solidaritat", ha afegit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià