La Generalitat rebrà quatre milions extra del Fons de Solidaritat de la UE per la DANA de 2019

Imatge del passat de la DANA en 2019
GVA
Publicado: lunes, 20 marzo 2023 15:13

   VALÈNCIA, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat rebrà una injecció extra de quatre milions d'euros del Fons de Solidaritat de la Unió Europea per a fer front a les despeses com a conseqüència del temporal de la DANA que va patir la comarca de la Vega Baixa i part de la Vall d'Albaida al setembre de 2019.

   En total, la Comunitat Valenciana percebrà 22,4 milions corresponents al Fons de Solidaritat de la UE, la qual cosa suposa un 39,6% del total, que permetran escometre inversions en sanitat i educació pública i en infraestructures hidràuliques de les zones que es van veure afectades pel temporal de gota freda i així poder minimitzar els danys de les inundacions.

   El conseller d'Hisenda, Arcadi España, destaca en un comunicat que els principals reptes se centren en "la reactivació i transformació socioeconòmica per a impulsar la creació d'ocupació, l'enfortiment dels servicis públics fonamentals i de l'estat del benestar per a ajudar els ciutadans a fer front a la inflació i a la pujada dels preus".

   La Generalitat va rebre en un primer moment 18,3 milions del Fons de Solidaritat de la UE per a destinar-los a actuacions com a conseqüència dels danys provocats per la DANA, la qual cosa suposava el 32% del global destinat a Espanya que va ascendir a 56,7 milions d'euros.

   No obstant açò, el Ministeri d'Hisenda ha acordat determinar la quantia final que s'assigna a cada administració beneficiària, després de comprovar els documents justificatius presentats sobre l'assignació provisional que van rebre. Aquest fons és un instrument creat per a intervenir davant catàstrofes naturals greus, actualitzat per a afrontar crisis sanitàries i per a aportar la solidaritat europea a les regions d'Europa on es produïsca un sinistre.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià