La Generalitat "respecta" la dimissió d'Enguita i estudiarà la fórmula per a nomenar la nova adreça de l'IVAM

El conseller de Cultura, Vicente Barrera, i la directora de l'IVAM, Nuria Enguita, en imatge d'arxiu.
VICEPRESIDENCIA Y CONSELLERIA DE CULTURA
Publicado: miércoles, 21 febrero 2024 18:37

   VALÈNCIA, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura ha expressat el seu "respecte" per la decisió de dimitir de la fins ara directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Nuria Enguita, davant del que considera "atacs" contra la seua persona "basats en informació falsejada" i que "no compta amb el suport del govern valencià.

    Ara, assenyalen des del departament que dirigeix Vicente Barrera, "s'estudiarà la fórmula" per a nomenar a la pròxima persona responsable de l'adreça de l'IVAM.

    La renúncia d'Enguita es produeix arran de la informació de l'Español sobre la donació de dues finques rústiques que va realitzar a la fundació Todolí Citrus, entitat sense ànim de lucre impulsada pel curador d'art Vicente Todolí, qui va formar part del jurat del concurs que va seleccionar a l'actual responsable de l'IVAM.

   Sobre aquest tema, la Generalitat ha informat que prepara un escrit dirigit a la Fiscalia sobre els fets per si pogueren ser constitutius d'il·lícit, mentre que la pròpia Enguita ha defensat que es tracta d'una "campanya difamatòria" iniciada contra la seua persona sobre "un tema estrictament privat".

   Després de rebre la renúncia de l'especialista en art, fonts de la Conselleria de Cultura afirmen que "respecten" la decisió de Nuria Enguita i "agraeixen la seua forma de treballar i la col·laboració durant aquests mesos".

"TOTAL NORMALITAT"

   "Ara, de forma immediata, hem de finalitzar el procés de selecció del gerent i estudiar la fórmula per al nomenament del futur director o directora de la institució que compleix 35 anys. L'IVAM segueix funcionant amb total normalitat", asseveren.

    Així mateix, posen èmfasi en què "és un cas heretat de l'anterior govern i, per tant, els responsables d'aquell moment del procés de selecció d'alts càrrecs, com el qual ocupava Nuria Enguita, són els qui han de donar totes les explicacions oportunes per a aclarir tots els extrems d'aquest assumpte i col·laborar tant amb l'administració com amb la justícia, si escau, per a esclarir l'assumpte i netejar el bon nom i prestigi de l'IVAM".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià