La Generalitat té mobilitzats 800 efectius per a atendre emergències provocades pel fred i la neu

Màquina llevaneus treballa a la zona de Barraques (Castelló)
GVA 112
Publicado: martes, 7 febrero 2023 14:14

   VALÈNCIA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat Valenciana, a través de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Servicis d'Emergències (SGISE), té mobilitzats més de 800 efectius, als quals se sumen els dependents dels respectius consorcis provincials de bombers, Protecció Civil i Creu Roja, per a atendre qualsevol tipus d'emergència provocada pels efectes que la borrasca Isaack puga ocasionar al territori valencià, amb especial incidència a l'interior de la província de Castelló, on s'esperen les temperatures més baixes a més de nevades.

   La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha indicat aquest dimarts en declaracions als mitjans que des de "fa dies" el seu departament està "permanentment organitzat" per a atendre qualsevol emergència i manté "contacte directe" amb l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per a disposar de tota la informació sobre les previsions meteorològiques.

   Bravo ha assenyalat que els avisos per fred i neu es localitzen especialment en els municipis de l'interior de Castelló, on les temperatures poden ser més baixes i les nevades més intenses. De fet, ha remarcat que en aquestes zones tant els bombers de la Generalitat com els de el Consorci Provincial estan previnguts.

   El departament de Justícia, Interior i Administració Pública també roman en contacte amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, segons ha assegurat Bravo, de cara a poder prestar "tot l'auxili necessari" de manera "immediata" en cas que alguna localitat o carretera quede incomunicada o inoperativa pels efectes de la neu i el fred.

   Les comarques de l'Alt Millars, l'Alt Maestrat, l'Alcalatén i l'Alt Palància estan en emergència situació 0 per nevades, mentre que l'interior nord té activada la preemergencia nivell taronja, segons informa el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià