Google es compromet amb Brussel·les a millorar la transparència dels seus servicis de reserves de vols i hotels

Publicado: jueves, 26 enero 2023 18:39

   BRUSSEL·LES, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

   Google s'ha compromès amb la Comissió Europea a introduir canvis per a millorar la transparència i d'informació sobre els seus servicis de venda de servicis de reserves turístiques, així com la tenda digital d'aplicacions 'Play Store' o 'Google Store'.

   Amb la finalitat de garantir el compliment de les normes de la UE en matèria de protecció dels consumidors, el gegant digital ha acordat solucionar els problemes assenyalats per les autoritats i introduir canvis en Google Store, Google Play Store, Google Hotels i Google Flights. Aquest pas arriba després del diàleg amb la Xarxa de Cooperació per a la Protecció dels Consumidors (CPC), coordinat per la Comissió Europea.

   Google s'ha compromès a limitar la seua capacitat de realitzar canvis unilaterals en relació amb les comandes pel que fa als preus o les cancel·lacions, i a crear una direcció de correu electrònic l'ús del qual estiga reservat a les autoritats de protecció dels consumidors, per a així facilitar la denunciar continguts il·lícits i exigir la seua ràpida retirada.

   Respecte a Google Play Store i Google Store, l'empresa es compromet a facilitar informació precontractual clara sobre els costos d'entrega, el dret de desistiment i la disponibilitat d'opcions de reparació o substitució.

   Mentre que Google Flights i Google Hotels deixaran clar els consumidors si contracten directament amb Google o si la firma actua simplement com a intermediari, a més augmentarà la transparència sobre el preu utilitzat com a referència quan s'anuncien descomptes en la plataforma.

   El comissari de Justícia, Didiern Reynders, ha valorat l'acord aconseguit amb Google, en un moment en el qual cada vegada un major nombre de consumidors usa internet per a reservar les seues vacacions, fer compres o consultar una ressenya.

   "Els consumidors de la UE tenen dret a una informació clara i completa per a poder triar amb coneixement de causa. Els compromisos assumits per Google constitueixen un pas avant en aquesta direcció", ha afirmat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià