Una graduada de la Universitat de València, millor nota d'Espanya en l'examen per a Biòloga Interna Resident

Andrea Medina, millor nota de tota Espanya en l'examen per a Biòloga Interna Resident
REMITIDA UV
Publicado: martes, 20 febrero 2024 14:05

   VALÈNCIA, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Andrea Medina Piña, graduada en Bioquímica i Ciències Biomèdiques a la Universitat de València (UV), ha obtingut la millor nota de tota Espanya del BIR (Biòleg Intern Resident), l'equivalent per a aquesta disciplina del MIR per a Medicina.

    També en Química, Farmàcia i Física, la Universitat de València ha situat alumnat entre les 10 millor notes. En el BIR, "l'èxit de la Universitat de València ha continuat amb la sisena millor nota", que ha tret Ana García, destaca la institució acadèmica en un comunicat.

   Andrea Medina, de Gandia, pertany a la promoció 2018-2022. En conèixer l'eixida del BIR (Biòleg Intern Resident) es va preparar durant un any i mig, per a acabar traient la millor nota d'Espanya. Un total de 868 persones s'havien presentat a l'examen.

   En la prova de Química, la Universitat de València també ha col·locat a Alejandro Simón García (lloc 7) i Javier Esparcia Estavella (9). El 8 de Farmàcia ha sigut para José Miguel Campos Barrachina. I en Física, la Universitat ha quedat en els llocs 4, 5 i 6.

   El 92% de les persones que es van presentar a les proves d'accés a la Formació Sanitària Especialitzada, organitzades pel Ministeri de Sanitat i celebrades el passat 20 de gener, han superat la nota de tall de la convocatòria. Són 23.437 persones que optaran a una de les 11.607 places convocades.

   En total, van concórrer 25.504 aspirants per a accedir a un total d'11.607 places de formació convocades. Els admesos per a realitzar aquest examen van ser 30.072 en les titulacions de Medicina, Farmàcia, Infermeria i de les titulacions de l'àmbit de la Psicologia, la Química, la Biologia i la Física.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià