Habitatge engega una comissió de treball per a impulsar el Pla de Barris dels Fons Next Generation

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica engega una Comissió de Treball entre la Generalitat i municipis per al desenvolupament del Pla de Barris dels fons Next Generation EU
GVA
Publicado: miércoles, 8 febrero 2023 17:34

   VALÈNCIA, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció general d'Habitatge i Regeneració Urbana, ha engegat una Comissió de Treball entre la Generalitat i municipis per al del Pla de Barris dels fons Next Generation EU a la Comunitat Valenciana.

   El Pla de Barris sorgeix de la convocatòria per a la concessió de les ajudes del programa d'actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026 Next Generation, que ha suposat en 2022 la concessió a 23 municipis de 142.848.665 euros, aportats entre la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a la rehabilitació de 31 entorns residencials vulnerables, arribant a 7.158 habitatges en més de 90.000 metres quadrats.

   El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha posat en relleu "l'oportunitat històrica d'aquest programa, amb la major dotació de la història de la Generalitat per a regeneració urbana, i alhora el repte col·lectiu que suposa per a les administracions públiques la seua execució, d'ací la voluntat d'acompanyar als municipis per a aconseguir els objectius plantejats per Europa per a 2026".

   La Comissió de treball que s'ha constituït s'ha dirigit principalment els equips dels 23 ajuntaments adjudicataris de les ajudes i/o les seues empreses públiques de vivenda i sòl.

   En la primera part de la jornada, la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga i el director de Programes i Fons Europeus de la Vicepresidència segona, Ignacio Chanzá, han presentat el Pla de Barris de la Comunitat Valenciana, la seua situació i context, així com els objectius i estratègia per a la gestió dels ERRP.

   Elena Azcárraga ha explicat que s'ha programat una sessió de treball particular en cadascuna de les tres províncies amb els municipis implicats.

   Així mateix, ha assenyalat que per a açò es compta amb una xarxa de col·laboradors, co-organitzadors com són l'Entitat Valenciana de Vivenda i Sòl (EVha), l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) i l'Associació de Gestors Públics de Vivenda i Sòl (AVS), a la qual se sumen altres agents fonamentals per al desenvolupament de les actuacions, com el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local (Cosital).

   També s'ha tractat el paper dels ajuntaments com a agents públics de rehabilitació i la seua gestió directa o a través de les empreses públiques. Ha sigut en una taula moderada per Valentín Mateos, sotsdirector general d'Habitatge i Regeneració Urbana, en la qual han participat Antonio Martínez, Gerent de l'empresa Promociones e Iniciativas Municipales de Elche (Pimesa) i per part de l'Ajuntament de Gandia han intervingut, el cap dels Servicis Jurídics d'Urbanisme i Vivenda, Jorge Hervás, i l'interventor general, Jorge García.

   Quant a la gestió de les situacions de vulnerabilitat i acords amb comunitats de propietaris, la jornada ha comptat amb les intervencions d'Alberto Aznar, gerent de la Sociedad Actuaciones Urbanas de València (AUMSA) i Mercedes Caballero, regidora d'Urbanisme, Mobilitat, Infraestructures i Medi ambient de l'Ajuntament de Mislata (NEMASA), en la taula redona moderada per Rafael Montero, director general de l'Entitat Valenciana de Vivenda i Sòl (Evha)

   El cap de servici de Regeneració Urbana, David Osset, i l'arquitecta de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) Isabel de los Ríos s'han referit a la comunicació i a les ferramentes tècniques que la Generalitat posa a la disposició de les entitats locals. Finalment, els representants municipals assistents han pres la paraula per a manifestar les seues necessitats.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià