Héctor Gómez serà el nou ministre d'Indústria, Comerç i Turisme i José Manuel Miñones ho serà de Sanitat

Archivo - Arxiu- El president del Govern, Pedro Sanchez, al Palau de la Moncloa
EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL - Europa Press
Publicado: lunes, 27 marzo 2023 10:20

   MADRID, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que Héctor Gómez serà el nou ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, mentre que José Manuel Miñones assumirà la cartera de Sanitat. Ho faran en substitució de Reyes Maroto i Carolina Darias, respectivament.

   Així ho ha anunciat Sánchez aquest matí en una compareixença al Palau de la Moncloa, on ha comunicat aquests canvis en el Govern davant l'eixida de les ministres Maroto i Darias, que seran candidates a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

   Héctor Gómez (Santa Cruz de Tenerife, 1978), nou ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, va exercir com a portaveu del PSOE en el Congrés durant aquesta legislatura, fins que al setembre de 2022 va ser elegit president de la Comissió Constitucional de la Cambra, un lloc que venia exercint Patxi López, que va ser precisament qui li va rellevar al capdavant del càrrec de portaveu parlamentari del Grup Socialista.

   Gómez és parlamentari nacional des de la passada legislatura. Amb anterioritat va ser regidor de l'Ajuntament de Guia de Isora (Santa Cruz de Tenerife), diputat del Parlament de Canàries entre 2015 i 2018, i director de Turespaña, entre 2018 i 2019.

   Com a formació acadèmica, el nou ministre d'Indústria, Comerç i Turisme és diplomat amb especialitat en Turisme, llicenciat en Ciències del Treball i, a més, graduat en Dret.

   Per part seua, José Manuel Miñones (Santiago de Compostel·la, 1972) era fins ara delegat del Govern a la Galícia i en l'àmbit polític abans va ser regidor a l'Ajuntament de Ames (la Corunya) i alcalde del mateix municipi de 2015 fins a març de 2021, quan va ser nomenat per a dirigir la Delegació del Govern a la comunitat autònoma.

   Miñones també ha sigut membre de la Comissió de mobilidad i accessibilitat de la Federació Espanyola de Municipis (FEMP).

   El nou ministre de Sanitat es va llicenciar en Farmàcia per la Universitat de Santiago de Compostel·la i va obtindre el doctorat en la mateixa especialitat amb Premi extraordinari. Així mateix, ha sigut investigador del programa autonòmic 'Parga Pondal' de 2005 a 2011, així com professor contractat en el Departament de Química i Física amb docència en la Facultat de Farmàcia de la USC.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià