Huit províncies, entre elles Castelló, tindran demà risc per pluges o tempestats

Dos persones amb paraigües, caminen sota la pluja pel centre de Madrid, a 7 de juny del 2023, a Madrid (Espanya).
Jesús Hellín - Europa Press
Publicado: jueves, 8 junio 2023 18:51

   MADRID, 8 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Huit províncies de sis comunitats autònomes tindran aquest divendres avis per risc de precipitacions o tempestats, que poden acumular fins el 40 litres per metre quadrat en una hora, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que espera algun ruixat fort acompanyat de tempestats en els entorns de Galicia i sistema Central occidental i en zones del mig Ebre.

   En concret, l'avís groc estarà actiu a Osca, Tarragona, Navarra, Castelló, Lleida, Càceres, Àvila i Salamanca, on s'acumularan entre 15 i 40 litres per metre quadrat en una hora. Mentre, el risc per tempestats afectarà a Osca, Tarragona, Navarra, Castelló i Lleida.

   La situació de risc es deu a la borrasca 'Óscar', que seguirà afectant a la Península, on predominaran cels nuvolosos o amb intervals i les precipitacions regaran la mitat nord-oest i nord i estaran acompanyades per tempestat a la vesprada a la mitat nord.

   Aquestes quantitats seran abundants a l'oest, nord-oest i interior nord-est, especialment a Ries Baixes i podran ser localment fortes o persistents als entorns de Galicia i sistema Central occidental, sense descartar zones del mig Ebre.

   Així, seran més febles, disperses i menys probables com més al sud i l'est de la Península, mentre que aquest divendres estarà poc nuvolós o amb intervals de núvols en el sur-est, Melilla i Balears, on no se de descarten ruixats aïllats o a Balears de matinada alguna tempestat. Al final del dia estendran a obrir-se clars.

   A Canàries predominaran els intervals nuvolosos amb alguna pluja feble i dispersa i augmentaran a la vesprada amb nuvolositat d'evolució i ruixats a les illes muntanyenques.

   Respecte a les temperatures, l'AEMET assenyala que les mínimes augmentaran en el terç oriental i Balears mentre que les màximes descendiran a Galícia i pujaran en àmplies zones de la mitat sud-est peninsular i ho faran de forma més acusada als prelitorals de la Comunitat Valenciana.

   Finalment, predominaran els vents de component oest i sud en la Península i Balears i en general seran fluixos. No obstant això, seran un poc més intensos a l'Estret i Alborán, així com a Galicia, on s'esperen alguns intervals de fort en l'extrem oest. A Canàries s'esperen vents fluixos del nord-oest o variables.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià