Igualtat assegura que no envia directament al Síndic les actes d'inspecció per protecció de dades

Archivo - Arxiu - El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, durant una sessió de control
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 21 marzo 2023 18:33

VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives assegura que "mai" ha negat les actes d'inspecció al Síndic de Greuges, sinó que li ha convidat, davant el seu requeriment. a consultar-les en els arxius de la Conselleria, "situats a amb prou faenes cinc minuts" de la seu del defensor del poble a Alacant. "El motiu no és un altre que la Llei de Protecció de Dades", subratlla.

Així reaccionen fonts del departament que dirigeix Aitana Mas a les crítiques del Síndic, Ángel Luna, qui aquest dimarts ha retret a Igualtat que no li entregue les actes d'inspecció en centres de majors i menors i que només els permeta consultar-les en la seu del departament i accedir a elles a través d'un funcionari quan "la llei els obliga a entregar eixa documentació".

Des d'Igualtat assenyalen que les actes d'una inspecció contenen "molta més informació sobre particulars dels quals requereix el Síndic", que afecta a "qüestions que van més enllà del motiu concret denunciat en la seua oficina".

"Per tant, la qual cosa se li respon el Síndic és que, igual que es fa amb els diputats electes dels Corts Valencianes --cambra que, per cert, li nomena-- és que pot consultar qualsevol expedient que investigue en els arxius de conselleria, solució a la qual no ha volgut recórrer", recalquen.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià