Igualtat lamenta que el Col·legi d'Infermeria "pose en dubte" la professionalitat dels TCAE en residències

Archivo - Imatge d'arxiu d'una residència de majors
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 21 marzo 2023 18:41

   VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusiva lamenta que el Col·legi d'Infermeria de València (COEV) "menyscabe i pose en dubte la professionalitat dels TCAE (tècnics de cures auxiliars en infermeria) que desenvolupen el seu treball a les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana". "L'atenció està plenament garantida".

   Així reaccionen fonts del departament que dirigeix Aitana Mas a les queixes del COEV sobre que Igualtat haja activat una borsa de treball per a auxiliars d'infermeria "en la qual només es requereix tindre l'ESO i no s'exigeixen estudis sanitaris".

   Per contra, la Conselleria explica que la convocatòria d'una borsa de treball temporal d'auxiliars d'infermeria en residències "es refereix en realitat als TCAE i en l'actualitat està en procés d'actualització aquesta nomenclatura perquè siga més concorde a les tasques que desenvolupen, amb gran professionalitat, aquests treballadors en els centres residencials i sociosanitaris".

   "El COEV confon tots dos termes perquè ha considerat que eren els auxiliars d'Infermeria del sistema sanitari, no del sistema sociosanitari. És la primera vegada que es farà una prova o examen de coneixements per a entrar en la borsa de treball com estableix la nova Llei de Funció Pública de 2021, amb major rang per damunt de la normativa de 2005", subratlla.

   És per açò pel que rebutja que el Col·legi d'Infermeria "sembre dubtes sobre la qualitat de les cures i de l'atenció que reben les persones majors dependents en les residències de persones majors dependents o amb diversitat funcional, que està plenament garantida".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià