Illueca es mostra favorable a "tot tipus de processos unitaris" i assenyala que "no és tard" per a coalicions

Héctor Illueca i Pablo Iglesias
JORGE GIL - EUROPA PRESS
Publicado: miércoles, 5 octubre 2022 18:50

   Iglesias acompanya al vicepresident en la presentació del seu llibre i li dona suport com a candidat a la Generalitat

   VALNCIA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident segon de la Generalitat, Héctor Illueca, s'ha mostrat favorable a "tot tipus de processos unitaris" i ha assenyalat que "no és tard" per a coalicions amb altres formacions, a les quals considera que "caldria preguntar-les" per les seues "reticncies".

   Així s'ha pronunciat Illueca en atenció als mitjans abans de la presentació del seu llibre, 'La propuesta republicana' a Valncia, en la qual ha participat l'ex-vicepresident del Govern Pablo Iglesias, que ha dit a la seua arribada que li donaria el seu vot si fora valenci.

   Durant la seua intervenció prvia, Illueca ha assenyalat que les primries de Podem "demostren que és una organització molt viva". El vicepresident és l'únic candidat de moment.

   D'altra banda, preguntat sobre les paraules de la vicepresidenta, Yolanda Díaz, quan va anunciar la seua candidatura a les primries de Compromís Joan Baldoví, Illueca ha assenyalat que "el que va traslladar és que vol que el Botnic guanye les eleccions" i ha rebutjat entrar en els "processos interns" d'altres partits.

IGLESIAS

   Durant la seua participació en la presentació, Iglesias ha reivindicat a Podem i el seu paper en el govern de coalició que "ha portat a la prctica mesures que mai cap govern a Espanya ha fet". A més, ha asseverat que "sense Podem no hi haur polítiques d'esquerra ni a la Comunitat Valenciana ni a Espanya".

   Així, ha posat en valor el "pas al capdavant" d'Illueca i ha subratllat la importncia del "significant Podem" que "mai ha deixat de ser l'objecte fonamental d'atacs" i que "volen destruir moltíssims sectors".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià