Impulsen un estudi per a analitzar els biaixos de gènere en la negociació col·lectiva

Reunió en el Palau de la Generalitat sobre un estudi per a analitzar els biaixos de gènere en la negociació col·lectiva
GVA
Publicado: viernes, 24 marzo 2023 18:49

   VALÈNCIA, 24 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat, l'Associació d'Empresàries i Professionals (EVAP) i els sindicats CCOO PV i UGT-PV impulsaran, a través de la Càtedra de Diàleg Social de la Universitat Jaume I (UJI), un estudi per a analitzar els biaixos de gènere en la negociació col·lectiva.

   L'objectiu és crear una metodologia que facilite l'anàlisi de tots els convenis per a comprovar si compleixen amb la Llei Orgànica d'Igualtat i si tenen clàusules que poden afectar a les dones.

   "Es tracta que desapareguen els biaixos de gènere i d'eliminar l'impacte sobre el col·lectiu en el moment de la negociació col·lectiva. Per a açò cal generar un estudi sobre la situació actual dels convenis que ja estan negociats i posteriorment establir les pautes a seguir", explica la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, qui s'ha reunit amb representants dels col·lectius implicats.

   En la trobada, al Palau de la Generalitat, han participat les catedràtiques de Dret del Treball de la UJI Arántzazu Vicente i Inmaculada Ballester, que també estan al capdavant de la Càtedra de Diàleg Social, així com la directora general de Treball, Elvira Ródenas, que té les competències en matèria de negociació col·lectiva i l'accés als convenis.

   A més, han estat presents el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez; el secretari d'Acció Sindical de CCOO PV, Jaume Mayor, i la presidenta d'EVAP, Eva Blasco.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià