Interior contesta a Núñez (Vox) que no difonga "bulos" sobre agressions sexuals i li demana que "abandone la propaganda"

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, durant una sessió plenària al Congrés
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press
Publicado: jueves, 30 noviembre 2023 18:34

   MADRID, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de l'Interior ha respost aquest dijous a la carta de la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez (Vox), per a demanar-li que "abandone la propaganda i la difusió de bulos" després que reclamara al titular de la cartera, Fernando Grande-Marlaska, que frene "l'ona" d'agressions sexuals protagonitzades per marroquins.

   En la seua carta, Elisa Núñez reclama mesures efectives per a combatre "l'ona de delictes" a Espanya i a la Comunitat Valenciana, en concret per les últimes agressions sexuals grupales registrades en la Malva-rosa de València i a Dolores per part "d'individus d'origen marroquí".

   Fonts del Ministeri de l'Interior han assenyalat que el departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska "es limita a convidar a la consellera a abandonar la propaganda i difusió de bulos per a aproximar-se amb serietat al fenomen de la criminalitat".

   Núñez ha assegurat a Les Corts Valencianes, en declaracions als mitjans, que "Espanya en general i la Comunitat Valenciana en particular està veient-se arrasada per una ona de delictes mai vistos, uns delictes que en ocasions provenen d'altres cultures en els quals la vida humana i la fórmula de la dona són totalment injuriades, que no es tenen en compte per a res".

   La consellera ha qüestionat les mesures governamentals per a la reeducació dels agressors per ser "insuficients", ja que "queden reduïdes a un curs d'educació sexual i l'acompanyament i suport a la víctima".

   Preguntada per si en la carta al·ludeix a determinats grups de població, Núñez ha sostingut que haguera exigit al ministre les mateixes mesures amb indiferència de l'origen dels agressors. "He al·ludit a la nacionalitat dels agressors, en aquest cas són del Marroc, però igualment ho haguera fet si hagueren sigut espanyols o de qualsevol altra nacionalitat", ha assegurat.

   En qualsevol cas, ha defès que "el que cal condemnar i perseguir és el delicte i que recuperem la pau i la comunitat social en la nostra regió".

   Al seu juí, el Ministeri de l'Interior i el Govern "han sigut i són aliats i promotors d'una estratègia de multiculturalisme forçat que patim directament tots els espanyols" a través de "les polítiques de benvinguda a la immigració il·legal indiscriminada i l'empara del Govern a les màfies que troben el seu lucre a traficar amb persones".

   "A la Comunitat Valenciana patim profundament aquesta problemàtica", assevera, i compara "la situació a la qual està arribant Espanya amb models de societats multiculturals fracassades com les existents en països com Bèlgica, França o el Regne Unit", que "ja han impactat de ple en massa ciutats i pobles espanyols".

   La consellera conclou el seu escrit advocant per "la seguretat de tots els espanyols, així com de les persones que han arribat a Espanya de forma legal i amb la intenció de treballar, integrar-se i contribuir al desenvolupament".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià