El juí a Camps es reprèn després de dos mesos d'aturada amb la declaració de l'inspector del 'cas Gürtel'

Archivo - Arxiu - L'exinspector de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional que va investigar la Gürtel, Manuel Morocho
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 18 septiembre 2023 18:50

   MADRID, 18 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El juí a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la 'Gürtel', es reprèn aquesta setmana amb la declaració de l'ex inspector cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que va dirigir la investigació de la trama, Manuel Morocho.

   Així està arreplegat en el calendari de sessions d'aquesta vista oral, en el qual consta la citació de Morocho, prevista entre el dimecres i el dijous al costat d'altres dos policies. Amb tot, el juí es reprendrà demà dimarts amb la declaració de dos testimonis i un pèrit.

   Cal destacar que en l'últim juí relacionat amb Gürtel, en concret el que es va centrar en els negocis de la trama en Boadilla del Monte, Morocho va acreditar l'ús de comissions per a les campanyes del Partit Popular en el municipi madrileny.

   A preguntes de la fiscal, Morocho va detallar que l'estructura liderada per Francisco Correa s'encarregava no solament de realitzar preparatius per als esdeveniments, sinó també del "finançament" dels mateixos. "És a dir, es convertia en l'executor i el canalitzador dels fons, qualsevol fóra l'origen, que el partit posara a la seua disposició per a poder finançar eixos actes", va explicar aleshores.

   En la seua declaració, en la qual va ratificar els informes que va elaborar al llarg de més de 10 anys d'investigació, Morocho també va entrar al detall del funcionament de Gürtel, que s'encarregava de negociar "amb el poder adjudicador com" calia anar "configurant els plecs" perquè s'adeqüaren a les característiques de l'oferta enfront de la de tercers, prevaler d'aquesta forma a les quals la trama considerava com a empreses amigues.

DOS MESOS D'ATURADA

   L'última sessió del juí a Camps es va celebrar el passat 18 de juliol, dia en el qual el president del tribunal, el magistrat José Antonio Mora, va emplaçar les defenses i acusacions a reprendre la vista oral a la volta del període estival.

   En aquest juí, que va arrancar el passat mes de gener, Camps s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009.

   En la seua declaració en la vista oral Camps va responsabilitzar a la "direcció nacional del PP de la contractació amb Gürtel assegurant que es tracta d'un partit centralitzat". Durant el juí, a més, ha protagonitzat alguns moments sonats, com l'enganchón que va tindre amb Corretja a compte de la seua declaració.

   "Eres un fill de puta", li hauria etzibat Camps al líder de Gürtel a l'eixida d'una de les sessions del juí. L'expresident valencià s'hauria molestat per la declaració de Correa, que ha reconegut els fets i aconseguit un acord amb Fiscalia.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià