Presó incondicional per delictes de terrorisme per al detingut que va assassinar el sagristà d'Algesires

Publicado: lunes, 30 enero 2023 17:42

   Adverteix que els delictes que se li atribueixen poden comportar la presó permanent revisable

   MADRID, 30 Ene. (EUROPA PRESS) -

   El jutge de l'Audiència Nacional Joaquín Gadea ha decretat aquest dilluns presó incondicional per al presumpte autor de l'atac mortal del passat dimecres a Algesires (Cadis), Yassine K., que va acabar amb la vida del sagristà de l'església Nuestra Señora de La Palma Diego Valencia. El magistrat li atribueix els delictes d'assassinat i lesions amb finalitats terroristes, que podrien comportar la presó permanent revisable.

   En una nota del servici de premsa de l'Audiència Nacional, recollida per Europa Press, s'indica que Gadea en el seu acte apunta que els indicis recopilats sustenten que l'activitat desenvolupada per Yassine K. es pot qualificar com un atac gihadista dirigit, tant contra sacerdots que professen la fe de l'Església Catòlica, com contra musulmans que per a l'investigat no segueixen els preceptes de l'Alcorà.

   La decisió va d'acord amb la petició del fiscal del cas, Emilio Miró, qui interessava la presó pels delictes d'assassinat terrorista, delicte intentat d'assassinat terrorista i delicte de lesions terroristes.

   El jutge Gadea subratlla que el detingut no havia aparegut com a perillós en la intel·ligència policial, sent totalment desconegut per a la Policia. Afig que no només es desconeixia el seu rigorisme religiós, sinó que no s'havia vist immers en cap tipus d'altercat o incident que haguera pogut generar algun tipus d'actuació policial, tal com es refereix en l'informe policial remès al jutjat.

   Per a Gadea, açò no impedeix que no s'aprecie, en aquest moment, i amb base en els indicis recaptats, un procés de radicalització religiosa que va desencadenar els fets esdevinguts dimecres passat a Algesires.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià