El jutge insta Generalitat valenciana i catalana "celeritat" per realitzar els informes sobre les ajudes a Francis Puig

Archivo - Arxiu - Francis Puig, germà del president de la Generalitat valenciana, en imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 22 marzo 2023 18:42

   VALÈNCIA, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El Jutjat d'Instrucció número 4 de València, que investiga presumptes irregularitats en ajudes públiques concedides a empreses vinculades a Francis Puig, administrador de Comunicacions dels Ports SL i Mas Mut Producciones SL, i als Adell Bovell, ha instat tant la Intervenció de la Generalitat valenciana com a la catalana al fet que realitzen els informes auditoria sol·licitats i, davant la "demora" que està patint la instrucció del cas, ha reiterat la "màxima urgència i celeritat" en el seu compliment.

   Així consta en una providència de l'instructor, consultada per Europa Press, del passat 20 de març. En l'escrit, l'instructor

   dona un termini de 15 dies a les empreses investigades, Comunicació dels Ports, Mas Mut Producciones, Canal Maestrat i Kriol Producciones, perquè aporten documentació sol·licitada al març per Intervenció General de la Generalitat, o bé perquè efectuen les al·legacions que consideren si no la poden aportar o si ja està aportada.

   Així mateix, i davant un escrit de Fiscalia, el jutge requereix tant a Intervenció de la Generalitat Valenciana com a la de la Generalitat de Catalunya perquè realitzen els informes auditoria, per al que els dóna trasllat d'un escrit anterior del ministeri públic on explica la finalitat de les diligències sol·licitades.

   D'igual manera, trasllada a la Intervenció de la Generalitat de Catalunya que té la seua disposició la documentació aportada per les parts en el jutjat i li comunica que no ha dictat cap resolució en la qual manifeste que eixe informe requerit no és necessari. I assenyala que donada la "demora" que està patint la instrucció", es reitera la "màxima urgència i celeritat en el seu compliment". El jutge també recorda a la Policia judicial perquè concloga un informe sol·licitat.

   El jutge va acordar a mitjan febrer prorrogar sis mesos més aquesta investigació que afecta a l'empresari Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, i es va fixar com a termini el 29 de juliol de 2023, novament prorrogable a instàncies de fiscal i prèvia audiència de les parts. Eixa pròrroga està recorreguda en apel·lació per, entre uns altres, Francis Puig, i el jutge ha donat trasllat de l'escrit a les parts i Fiscalia perquè formulen les al·legacions que consideren en el termini de cinc dies.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià