Kitti Mánver i Cristóbal Suárez ompliran Rambleta de riures, tendresa i complicitat amb 'L'inconvenient'

Archivo - Arxiu - L'inconvenient
SERGIO PARRA - Archivo
Publicado: lunes, 25 septiembre 2023 18:15

   VALÈNCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Kiti Mánver i Cristóbal Suárez pujaran a l'escenari de la Rambleta de València aquest dissabte 30 per a protagonitzar en una única funció 'L'inconvenient', la versió teatral de la reeixida pel·lícula que narra la història d'un xic i una anciana que hauran de conviure en un mateix pis, encara que entre ells, molt diferents i pareguts en la seua solitud, acabarà sorgint una bonica i inesperada amistat.

   'L'inconvenient' es va estrenar el 2020 en el cinema, dirigida per Bernabé Rico i protagonitzada per Kiti Mánver, Juana Acosta i Carlos Areces. Va obtindre, entre altres premis, tres nominacions als Goya, tres Biznagas en el Festival de Màlaga i sengles nominacions als Forqué i els Feroz.

   Ara, 13 anys després de l'estrena i a esclat de la pel·lícula, sorgeix aquesta nova producció amb part del mateix equip: l'autor Juan Carlos Rubio, també en la direcció de l'obra; Bernabé Rico, com a productor, i la imprescindible Kiti Mánver en el mateix paper que tanta petjada va deixar en el cinema, ressalten des de la sala valenciana.

   La reconeguda actriu, que compta amb un Goya i una llarga trajectòria en la qual ha treballat amb directors com Almodóvar o Garci, trau el millor d'ella en el paper de Lola: una anciana solitària i misantropa, propietària d'un pis que ha accedit a vendre baixant el preu, amb la condició que ella seguirà ocupant-ho fins a la seua mort.

   Cristóbal Suárez, en el paper de Luis, i Marta Velilla, en el d'una agent immobiliària, completen l'elenc d'un espectacle "més oportú que mai, per a fer-nos veure que la vida és allò que succeeix mentre estem ocupats a fer altres plans", en paraules del seu autor i director.

   Luis decideix fer el pas de comprar la vivenda, que reuneix totes les característiques que desitja, i esperar a la "imminent" mort de Lola: una dona de 75 anys, operada del cor en dos ocasions, que no aguantarà molt més. Sobretot si seguix fumant un paquet diari i bevent tot el que se li posa per davant.

   Però els esdeveniments no es desenvolupen sempre tal com un els havia planejat. En primer lloc, Lola segueix gaudint mes després de mes d'una envejable salut. I segon i més greu, la pròpia vida de Luis és la que comença a afonar-se amb nous i sorprenents esdeveniments.

   Una història d'éssers ferits buscant comunicar-se i, per què no, aprendre a viure de la manera correcta. Amb un divertit repartiment que no deixa indiferent i una funció única a València.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià