L'Armada tria el Port de Castelló per a un simulacre de seguretat marítima

Archivo - Arxiu - PORT DE CASTELLÓ
AUTORIDAD PORTUARIA - Archivo
Publicado: martes, 30 mayo 2023 13:38

   CASTELLÓ, 30 May. (EUROPA PRESS) - -

   L'Armada espanyola ha desenvolupat en el port de Castelló l'exercici MARSEC-23, un simulacre marítim avançat. En concret, els mitjans participants en l'operació MARSEC-23 han sigut l'Autoritat Portuària de Castelló, la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i el de bombers. Per part de l'Armada han participat el patruller d'altura Infanta Cristina, l'Unitat de Bussejadors del Centre de Busseig de l'Armada (CBA) i la Comandància Naval de València i Castelló.

   Aquest escenari del MARSEC- 23 en PortCastelló ha consistit en dos exercicis. Primer, la Guàrdia Civil ha rebut un avís de bomba, suposadament col·locada a bord del buc Infanta Cristina, atracat en el moll de Levante del port. La Unitat Cinológica de la Guàrdia Civil ha acudit a realitzar la cerca del suposat artefacte explosiu.

   Una altra telefonada ha alertat de la col·locació d'un explosiu fondejat en port. Les Unitats de bussejadors de la Guàrdia Civil i de l'Armada han realitzat una cerca submarina conjunta de l'explosiu.

   L'objectiu principal d'aquest exercici és millorar la coordinació en la mar entre les unitats de l'Armada, Organismes Governamentals i no Governamentals amb responsabilitat o relacionats amb l'Acció de l'Estat en la Mar. La direcció de cadascun dels escenaris l'exerceix l'organisme civil o militar responsable de la seua execució en cas real, conforme a la legislació espanyola.

   Altres objectius d'aquest exercici són millorar la coordinació en la lluita contra el trànsit de drogues, les emergències de salut pública, la protecció de ports, el control de substàncies perilloses en instal·lacions portuàries, la contaminació marítima, la cooperació amb l'Exèrcit de Terra i de l'Aire i de l'Espai en el control d'espais marítims d'interés nacional, la inspecció i vigilància pesquera, la guia del trànsit marítim i l'auxili i rescat en la mar.

   El comandant naval, Jesús Otero, ha assenyalat la importància de "conjuminar esforços per a fer front a qualsevol tipus d'emergència". Per la seua banda, el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Enrique Vidal, ha agraït que el port de Castelló haja sigut un dels triats per a desenvolupar els exercicis MARSEC-23 que es desenvolupen per tota la geografia nacional.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià