Les infermeres recomanen seguir usant la mascareta en transport públic si hi ha símptomes de Covid o grip

Archivo - Arxiu - El president del Consell General d'Infermeria, Florentino Pérez Raya
CONSEJO GENERAL DE ENFERMERÍA - Archivo
Publicado: jueves, 26 enero 2023 18:48

   MADRID, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

   En el marc de la retirada de les mascarillas en el transport públic el pròxim 8 de febrer, les infermeres expertes de l'Institut Español d'Investigació Infermera del Consell General d'Infermeria (CGE) recomanen seguir usant-la en aquells casos en els quals es manifeste algun símptoma d'infecció respiratòria, ja siga Covid-19, grip o altres afeccions.

   El president del CGE, Florentino Pérez Raya, afirma que "entén" la decisió del Govern per "coherència amb la resta dels llocs amb gran afluència on ja no s'utilitzen les mascaretes". No obstant açò, adverteix que "sabent que cal continuar amb la desescalada de les mesures de protecció, el seu ús ha de seguir sent recomanat per a les persones que presenten algun símptoma d'infecció respiratòria, amb la finalitat de protegir a la resta dels viatgers".

   El mateix ocorre amb les persones que presenten malalties o comorbilidades que puguen veure's empitjorades per afeccions respiratòries, que haurien d'usar-les en llocs on hi haja molta afluència de gent i no hi haja una ventilació adequada. "Per tant, apel·lem a la responsabilitat de cada persona i recomanem fer una autoavaluació del risc segons la seua situació en funció de l'activitat, context i de la vulnerabilitat que presente per a valorar la necessitat o no de l'ús de la mascareta", finalitza Pérez Raya.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià