Les mascaretes deixaran demà de ser obligatòries als transports públics

Una dona amb mascarilla en un autobús de l'EMT, en els voltants de Plaça de Castella, a 7 de febrer de 2023, a Madrid (Espanya). El Consell de Ministres aprova hui la modificació del Reial decret del 19 d'abril de 2022 pel qual ja no serà nec
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: martes, 7 febrero 2023 14:08

   MADRID, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'ús de les mascaretes deixarà de ser obligatori en els transports públics a partir de demà, una vegada siga publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la modificació del Reial decret de 19 d'abril de 2022 aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres.

   Així ho han anunciat la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on han destacat que amb aquesta mesura s'avança en la "normalització" de la vida després d'haver passat "el pitjor" de la pandèmia.

   D'aquesta manera, les mascaretes ja només seran obligatòries en hospitals, centres de salut, clíniques dentals, centres de reproducció humana assistida, centres d'interrupció voluntària de l'embaràs i altres centres d'atenció especialitzada. També s'hauran de portar en entrar en una farmàcia i quan se'n vaja a visitar a un resident d'una residència d'ancians i s'estiga en una zona compartida, o se siga un treballador d'aquest tipus de centres.

   "Ens trobem en un moment d'enorme estabilització per la Covid-19 i una clara tendència a la baixa, per la qual cosa comptem amb les dades més baixes de la pandèmia", ha detallat Darias.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià