Les mascaretes deixaran de ser obligatòries en òptiques, centres auditius i ortopèdies

Archivo - Arxiu - Mascareta
IVAN PANTIC/ADMIN - Archivo
Publicado: viernes, 3 febrero 2023 10:18

   MADRID, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Les mascaretes deixaran de ser obligatòries a les òptiques, centres auditius i ortopèdies, a més de als transports públics, segons va informar el Ministeri de Sanitat aquest dijous a les comunitats autònomes durant la celebració del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

   Es tracta d'una mesura que serà aprovada el pròxim 7 de març en el Consell de Ministres, i que modifica el Reial decret actualment en vigor, de 19 d'abril de 2022, si bé fins ara no se sap quan es publicarà en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i, per tant, entrar en vigor.

   Per tant, amb aquesta modificació l'ús obligatori de les mascaretes es manté en els centres i servicis sanitaris com a hospitals, centres de salut, clíniques dentals, centres de reproducció humana assistida, centres d'interrupció voluntària de l'embaràs i altres centres d'atenció especialitzada.

   També seguirà sent obligatòria en les farmàcies i en les residències, si bé en aquest últim lloc només serà obligatori per als professionals que treballen en ells sempre que estiguen en contacte amb residents i per als visitants quan es troben en zones compartides. On ja no s'haurà de portar és en les òptiques, ortopèdies i en els establiments d'audioprotesi.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià