Les temperatures seguiran altes demà en bona part d'Espanya, encara que descendiran en l'extrem nord peninsular

Archivo - Arxiu - Imatge assolellada dels Jardins d'Albia, a Bilbao
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: lunes, 2 octubre 2023 18:33

   MADRID, 2 Oct. (EUROPA PRESS) -

   Les temperatures continuaran aquest dimarts sent elevades per a l'època de l'any en bona part del país, de forma més assenyalada en les Illes Canàries, encara que tindran un descens acusat en l'extrem nord peninsular, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

   En concret, les temperatures mínimes descendiran en interiors del quadrant nord-oest peninsular i a Pirineus, augmentant a Canàries i amb pocs canvis en la resta, mentre que les màximes augmentaran a Canàries i descendiran en litorals del sud-est i en la mitat nord peninsular, exceptuant en l'oest de Galícia i litorals de Catalunya on augmentaran lleugerament.

   Aquest descens arribarà a notable en l'àrea cantàbrica, nord de la Ibèrica i alt Ebre, fins i tot a extraordinari en el Cantàbric oriental i en la resta del país hi haurà pocs canvis.

   Malgrat els descensos, es mantindran en valors alts per a l'època en àmplies zones de la resta del país, sent probable que es puguen superar els 34-36 graus en el Guadalquivir, en el Guadiana i a Canàries orientals.

   Aquest dimarts un front atlàntic afectarà al nord i nord-oest peninsular deixant cels nuvolosos o coberts, amb precipitacions, en general febles, en l'àrea cantàbrica i en el nord de Galícia, estenent després del seu pas a poc nuvolós en la resta d'aquesta comunitat.

   En la resta del país prevaleix un temps estable amb cels poc nuvolosos o buidats i alguns intervals de núvols alts, i a la vesprada nuvolositat d'evolució en la Ibèrica, sistema central i Pirineus, podent causar algun ruixat ocasional en aquest últim cas. També s'esperen intervals de núvols baixos matinals en zones mediterrànies i mitjà i baix Ebre, amb probabilitat de boires o boires matinals.

   També es podria donar alguna boira o boira a Galícia i en l'àrea cantàbrica. A més, s'espera que tenda a augmentar la calitja a Canàries. Quant al vent, bufaran alisis i component aquest a Canàries, vent del nord i nord-est a Galícia, amb intervals forts en els litorals del nord-oest; llevant a l'Estret i Alborán; i vent de l'oest a l'est en el Cantàbric.

   En la resta del país predominarà el vent fluix, de component aquest en àrees mediterrànies, de nord en el nord i nord-oest peninsular, i variable en la resta estenent a refermar el cerç al final.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià