L'Exèrcit israelià confirma l'alliberament de dos primers ostatges aquest dijous

Vehicles danyats a la localitat de Beit Lahia, a la Franja de Gaza
Mohammed Alaswad/APA Images via / DPA
Publicado: jueves, 30 noviembre 2023 18:47

   MADRID, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) ha alliberat aquest dijous a dos ostatges que estan ja sota custòdia de les Forces de Defensa d'Israel (FDI), en una primera entrega que en principi ha de completar-se amb huit alliberaments més, d'acord al pla pactat entre les dos parts per a mantindre la treva.

   Les FDI han confirmat en un comunicat que han rebut a aquests dos primers ostatges de mans de membre del Comité Internacional de la Creu Roja (CICR), que fa d'intermediari en el procés. Espera que hi haja més entrega "en les pròximes hores", segons l'escarida nota.

   El Govern israelià ha identificat a aquests ostatges com dos dones: Mia Schem, una francoisraelí de 21 anys que va ser raptada durant un festival de música electrònica, i Amit Soussana, de 40 i resident en un kibutz proper a la frontera amb la Franja de Gaza.

   El president de França, Emmanuel Macron, ha reaccionat amb "gran alegria" a l'alliberament de Schem, en un missatge en el qual ha volgut expressar a més la seua "solidaritat" amb totes aquelles persones que encara seguixen en mans de Hamàs. França, ha afegit, "treballa al costat dels seus aliats per a obtindre el seu alliberament al més prompte possible".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià