L'incendi de Tàrbena afecta a unes 600 hectàrees i obliga a desallotjar a 182 veïns

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en el lloc de comandament avançat de l'incendi forestal de Tàrbena.
GVA
Publicado: lunes, 15 abril 2024 18:34

   Tres persones dels efectius d'extinció del foc resulten ferides per contusions

   ALACANT, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'incendi declarat a Tàrbena s'ha propagat per unes 600 hectàrees i ha obligat a desallotjar a un total de 182 veïns --100 procedents de Tàrbena, 80 de Parcent i dues persones de Xaló--, segons ha confirmat el president de la Generalitat, Carlos Mazón.

   Així ho ha precisat aquest dilluns el cap del Consell després de visitar aquesta vesprada el lloc de comandament avançat de l'incendi forestal, on ha agraït el seu treball a tots els efectius que treballen en l'extinció del foc i ha posat en valor la coordinació entre les diferents administracions, així com a entitats com Creu Roja i Protecció Civil i a la Regió de Múrcia i al Consorci de València, que han enviat efectius, i als alcaldes de les localitats afectades.

   El president també ha enviat una abraçada i la seua empatia a les 182 persones que han sigut desallotjades, després de reubicar a dues de Xaló, de les quals "molt poques" han romàs en l'alberg facilitat, ja que "la immensíssima majoria ha trobat reallotjament".

   Mazón ha assenyalat que en la nit del diumenge les perspectives eren "molt bones", però "s'han rebaixat" el dilluns, ja que a causa dels canvis termes els mitjans aeris no s'han pogut desplegar fins a passades les 10.00 hores.

   Per això, ha advocat per "ser cauts", però ha destacat que la "bona notícia" és que saben "què vol fer el foc i cap a on, fins i tot en el pitjor dels casos, podria intentar propagar-se".

    "Se sap perfectament el que s'està fent, on s'estan reforçant tant les descàrregues com els mitjans de contenció, tant aeris com a terrestres, per a evitar la seua major propagació. Estem parlant en aquests moments d'entorn, sense ser precís, de les 600 hectàrees, que se segueix treballant perquè siga el màxim que puga cremar", ha afirmat Mazón.

    A més, ha ressaltat que li agradaria "ser molt optimistes", però ha assenyalat que "un és optimista quan té el 100% de seguretat que el pot ser". "Ens quedem amb que el foc es comprèn el que vol fer. Per tant, se sap el que s'està fent, on s'està fent, on s'està enfocant, on s'ha de parar. Si avança té un topall, però el que es tracta és que no recule cap al lloc d'on va nàixer. Ací és on s'estan produint la majoria de les descàrregues i on s'ha de seguir treballant en les pròximes hores", ha explicat.

   Mazón ha posat en valor que no calga lamentar danys personals i ha assenyalat que els materials estan "encara per valorar". Quant a les causes, ha indicat que la investigació desvetlarà els motius definitius de l'incendi, encara que ha afirmat que "tot apunta a una mala praxi en una crema agrícola", encara que ha advocat per ser "caut".

   D'altra banda, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha informat que en l'incendi han resultat ferides tres persones --dos homes i una dona-- que formaven part dels efectius d'extinció del foc.

   En concret, els serveis mèdics del dispositiu preventiu han atès per contusions a dos homes de 42 i 43 anys i a una dona de 48 anys, els tres personal d'extinció. Els dos homes han sigut donats d'alta 'in situ', mentre que la dona ha sigut traslladada a l'Hospital Imed Levante en l'ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià