El Magnànim convoca les onze modalitats dels Premis València de 2023, dotats amb 100.000€

Convocatòria Premis València 2023
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Publicado: viernes, 3 febrero 2023 11:03

   VALÈNCIA, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació ha obert el termini, fins al pròxim 28 de febrer, per a la presentació d'originals als Premis València i València Nova 2023, que contemplen una quantia global de 100.000 euros.

   Els guardons són els premis literaris valencians més antics, ja que les seues primeres convocatòries corresponen a la dècada dels 50 del segle XX. Les distincions tenen 11 categories en les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, assaig i novel·la gràfica.

   Les categories d'assaig i de novel·la gràfica són novetats d'aquest període del Magnànim i ja s'han consolidat: el 2023 és l'octava convocatòria del d'assaig i la sisena del de novel·la gràfica.

   A diferència de la resta, la modalitat de novel·la gràfica pot ser d'autoria col·lectiva i s'atorga a un projecte del qual s'ha de presentar un dosier amb un mínim de 16 pàgines acabades, acompanyades del guió detallat de la totalitat de l'obra, d'un mínim de 3 pàgines.

   Quant al València Nova, dirigit els menors de 36 anys i a persones de qualsevol edat sense cap llibre publicat en la categoria, manté les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, i assaig.

   Els Premis València consisteixen en una dotació econòmica en metàl·lic, un quadre original de l'artista valencià Manuel Boix i l'edició de l'obra guanyadora.

   Per modalitats, són 13.000€ en narrativa (valencià i castellà) i assaig, 12.000€ en novel·la gràfica i 9.000€ (valencià i castellà) en poesia. Quant a la categoria de València Nova, els premis són de 7.000€ en narrativa i assaig i 5.000€ en poesia.

   Els premis d'assaig els edita el Magnànim, els de narrativa i poesia en valencià Bromera, els de poesia en castellà Hiperión, el de novel·la gràfica Andana i, com a novetat d'enguany, l'editorial valenciana La Caja Books s'encarregarà de la narrativa en castellà.

   Enguany, a més, per primera vegada, el Magnànim s'adhereix al codi de bones pràctiques que recomanen les diferents associacions d'escriptors, entre les quals trobem l'AELC, i els premis en metàl·lic en cap cas seran un avançament dels drets d'autoria.

   Els diferents jurats, formats per persones de reconegut prestigi i trajectòria, que es faran públics una vegada tancada la convocatòria, es reuniran per a deliberar i emetre veredicte el 30 de maig de 2023, presidits, amb veu però sense vot, per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó. La gala dels Premis València, on es presentaran els llibres guanyadors, tindrà lloc el 20 d'octubre.

   Marta Pina ha sigut la dissenyadora del cartell dels Premis València 2023. Des de 2008 és il·lustradora i dissenyadora gràfica, apassionada per la tipografia, el collage, la impremta i la part més manual dels processos.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià