Marco impulsa la declaració BIC per a les festes de la Magdalena

Archivo - Arxiu - L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco
AYUNTAMIENTO DE CASTELLÓ - Archivo
Publicado: martes, 7 febrero 2023 18:22

   CASTELLÓ, 7 Feb. (EUROPA PRESS) - -

   L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat que, després dels contactes mantinguts amb la Conselleria de Cultura i amb l'impulsor de la sol·licitud de la declaració de Bé d'Interés Cultural (BIC) per al monument de la gaiata, serà l'Ajuntament el que promourà la protecció per al conjunt de les festes de la Magdalena.

   En aquest sentit, Marco ha recordat que "les festes fundacionals de Castelló mereixen el mateix reconeixement del que ja gaudeixen les Falles de València o les Fogueres d'Alacant i, per açò, es donaran els passos oportuns per a aconseguir la declaració BIC per a les festes de la Magdalena".

   El ple de l'Ajuntament ja va donar suport de forma unànime fa uns mesos a la declaració institucional presentada per l'alcaldessa per a sol·licitar el BIC de la gaiata, com a reforç a la petició formalitzada pel 'fester' Agustín Mon.

   Després de la denegació de la sol·licitud per part de Conselleria, l'Ajuntament buscarà la protecció de les festes en el seu conjunt, incloent el monument.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià